Мъж от град Крън се оплака, че при специализирана полицейска операция в началото на юни полицаи са потрошили дома му без причина.

Стоян Митев твърди, че са му отнети оборотни пари и семейни спестявания в размер на 5000 лв., което обрича на фалит малкия му бизнес, съобщава БГНЕС.

По думите му на 2 юни маскирани полицаи разбили с огромен чук входната врата на къщата му и нахлули, без да дават обяснения. Полицаите дори накарали болната му майка да легне на земята, за да не окаже съпротива.

Впоследствие собственикът разбрал, че акцията била свързана с брат му, заподозрян в кражба на 10 000 лв. от село Долно Сахране.

В съобщение на полицията във връзка със случая се казва, че при спецакция са били задържани трима мъже – 29-годишен от Казанлък и двама 36-годишни мъже от Крън.

„При извършени процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) в жилища, обитавани от лицата, са открити и иззети 30 г амфетамин, 25 барутни лентички, две електронни везни и общата сума от 9260 лв.

Лицата са задържани за срок до 24 часа в РПУ-Казанлък. Работата по случая продължава“, се казва в него.

Задържаните са освободени след 24-часов престой в ареста, но твърдят, че им е бил нанесен брутален побой, за което са завели дела.