Младият изобретател Георги Чипов на гости на “Казанлъшкият Великден”

   

Една добра традиция – “Казанлъшкият Великден” – се възобновява. Идеята стaратира през 2010 година от СНЦ “Зелена светлина в България”. Тази година на 13 април младите хора от града на розите могат да се срещнат с Георги Чипов и да научат повече за предприемачество, роботика, биотехнологии и иновации. Той е на 26 години, родом от Казанлък и е завършил Технически университет – София. Носител е на наградата “30 под 30” на FORBES България, както и на “40 до 40” на Дарик. Чипов спечели правото да представлява България през тази година в Сан Франциско, САЩ, на състезанието на Чивас за най-добри социални проекти с награден фонд $1 000 000. Спечелил е и Първо място на наградата Empower с проекта SMART HAND ( http://vimeo.com/56755598), както и е финалист на международното състезание TATA Social Enterprise Space Challenges Program. Има още 2 първи места – от Startup Challenge with John Mullins и от “How to Web Startup Spotlight” – най -голямото предприемаческо състезание за Централна и Източна Европа. Той е спечелил финансиране за проекта http://arthesiscovers.com/ от Eleven Startup Accelerator и това са само част от неговите успехи до момента. Георги Чипов се е занимавал и с проектите: Prosthesis Controlled By EMG, Blood Pressure Monitor, EMG Dry sensors, ECG Simulator, EOG sensors, Robot Humanoid (това е робота, който може да играе футбол докато тича!!!), Airbags Controller, EEG dry sensor, Smart Alarm System, Smart Beehave, Book For Blind и други.

Събитието ще се състои на 13 април от 18:00 в Младежки дом, Казанлък. Ще имате възможността да чуете историята на един от най-иновативните млади българи и да му зададете лично въпроси. Организатори на това събитие са екипите на ABLE Mentor Казанлък, Business Architect Center, СНЦ „Зелена светлина в България“ и Spirit of Freedom.

“Казанлъшкият Великден” – мероприятието е продължение на поредицата събития, стартирали през 2010 г. от СНЦ „Зелена светлина в България“. Целта на тези срещи е да помогне на младежите от Казанлък да започнат да реализират своя потенциал. Във връзка с настоящото икономическо състояние в страната ни, срещите показват добри примери за това как младежта може да бъде успешно ангажирана в живота на местната общност. Известно е, че много млади българи срещат трудност в намирането на работа, след като завършат своето образование. Има хора на възраст между 23 и 35 години, които са безработни, никога не са започвали работа и нямат работни навици. С тази серия събития се цели да се даде думата на успели хора, които да споделят своя опит и идеи, младите да получат възможност  да зададат въпросите си, както и да получат по-ясна представа за бъдещето си.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com