Младежи създават биоградинка пред Младежкия дом

   

Нова интересна и образователна инициатива стартират младежи от СНЦ ,,Зелена светлина в България“ и Младежки общински съвет – Казанлък, със съдействието на Община Казанлък.

Идеята на младежите е да създадат зад сградата на Младежки дом гр. Казанлък био-градинка с учебно-демонстративна цел, която да показва природосъобразни практики при отглеждане на плодове, зеленчуци, билки, цветя и др.  Био-градинката може да бъде използване за много занимания- зона за учене, общуване и израстване на личността и общността, изнесени учебни часове, притегателен център за всеки желаещ  да се запознае нагледно с природосъобразни методи за общуване със Земята и отглеждане на здрави, екологични култури.

Първите срещи, относно въведение в идеята, дискусии на теми за биодинамичното земеделие, алелопатия и защита на растенията ще се проведат на 4 април от 10.00 ч. в Младежки дом. След теоретичната част ще започнат занимания по очертаване на лехите за био-градинката и други дейности, свързани с подготовка на терена. Поканен е всеки, който има желание да се включи в създаването на  био-градинка в гр. Казанлък от изцяло млади хора.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com