Мистичната цивилизация на траките за първи път оживя пред могилата „Шушманец“, в сърцето на Долината на тракийските царе

   

Легендата за древните траки за първи път оживя снощи на могилата „Шушманец“ със спектакъла „Мистиката на Долината“. В началото на спектакъла зрителите съпреживяха войнствената природа на тракийските племена, готови за саможертвени, но и безпощадни атаки. Публиката стана съпричастна със част от мистериите за респект към древно тракийско Божество, като символ на почитта към по-висш Разум. Паметта на Човечеството да бъде запазена, в името на по-добър живот бе отправеното послание със зрелищно лазерно шоу.

Община Казанлък организира спектакъла за мистичната цивилизация на древните траки като част от богатата програма на Празници в Долината на тракийските царе 2019.

В некропола „Шушманец“ могат да бъдат видяни 3 тракийски гробници -светилища – „Хелвеция“, „Грифоните“ и „Шушманец“. Благодарение на усилията на Община Казанлък през последните години и трите храма стават достъпни за туристи. Със спечелени проекти за европейски средства уникалните паметници с национално значение са консервирани, реставрирани и социализирани, за да бъдат съхранени за бъдещите поколения.


Със съдействието на Община Казанлък красивия спектакъл реализираха: Прабългарска школа за оцеляване БАГАТУР, Академия ОРФИКА и игра с лазерни лъчове от ГОЛДЕН РОЗЕС.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com