Свържете се с нас

Казанлък

Министър Ангелкова: Искам да благодаря на г-жа Галина Стоянова за положените усилия, те дават резултати

Published

on

Представяне на книгата „Каймакъ-Чалан” на Красимир Узунов бе заключителното събитие в организираните чествания по повод 138-годишнината от Освобождението на град Казанлък от турско робство. Специални гости на представянето бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, адмирал Пламен Манушев и авторът на книгата Красимир Узунов.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обърна към всички гости и съграждани, дошли на представянето с думите: 138 години, ние почитаме паметта на загиналите в Освободителната война, но и 138 години ние  носим родолюбието в сърцата си. Нашата битка днес е за Казанлък, казанлъчани. Водим я всеки ден, а в днешно време тя е за това да сме разпознаваеми, да идват много хора тук, които да научат за нас.” Стоянова изрази увереност, че в лицето на министър Николина Ангелкова, Казанлък има партньор, с чието съдействие градът ще успее да постигне тези цели.

Специалният гост на представянето, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви:  „Искам да благодаря на г-жа Стоянова безкрайно за положените усилия, за да развива туризма тук. Те дават видими резултати.” Ангелкова обяви ,че преди Коледните празници Министерство на туризма е имало възможност  да препоръча пет културно-исторически проекта, които посланическият фонд към посолството на САЩ да финансира. „Един от проектите, които аз посочих е именно този да се покаже древният град Севтополис, който се намира на дъното на язовир Копринка. Ще направим всичко възможно  със средствата, които имаме за реклама да рекламираме културно-историческото ни наследство и най-вече тракийското наследство, което имаме”, категорична бе министър Ангелкова. Тя допълни още, че министерство на туризма ще съдейства на общините да участват с техни проекти за финансиране в различни програми.

Пресцентър Община Казанлък

Казанлък

Ще се намери компромис за осигуряване престой на МПС в района на Абаята за търговци и клиенти

Published

on

ОКОЛО ТОВА СТАНОВИЩЕ СЕ ОБЕДИНИХА НЕДОВОЛНИ ТЪРГОВЦИ И РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И ОБЩИНАТА

В Зала 6 на Община Казанлък днес се проведе среща с представители на ръководството на Общински съвет и Община Казанлък с недоволни търговци в района на Абаята заради премахнати паркоместа.Ресорният заместник-кмет Даниела Коева, председател на Комисията по безопасност на движението по пътищата в община Казанлък обясни, че предприетите действия са първа стъпка от дейности по цялостна организация на движението в града и осигуряване на зелена вълна по централните булеварди, с което да се облекчи трафикът. Това е предмет на Проект за организация на движението в Казанлък, който е в предварителна фаза и ще бъде готов до месец.

Председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов предложи след проведените разговори представителите на търговците на Абаята да внесат конкретно предложение с техните искания, които да бъдат разгледани в най-кратки срокове от Общинската комисия по безопасност на движението, за да бъдат удовлетворени всички страни в диалога.

В срещата взеха участие членове на Комисията по устройство на територията, инфраструктура, строителството и транспорт към Общинския съвет и на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Те подчертаха, че подготвяният Проект за организация на движението в Казанлък ще бъде представен на широко обществено обсъждане с възможност за търсене на максимално балансирани решения за всички страни.Участниците в разговорите се обединиха около становището, че компромисно решение за осигуряване на паркоместа пред търговските обекти ще бъде намерено в най-кратки срокове.

Продължете с четенето

Казанлък

Паркът в гр. Крън грейна с нови осветителни тела

Published

on

Предвид настъпването на летните дни и желанието на хората да прекарват времето си за отдих в централния парк на гр. Крън, местното ръководство в лицето на кмета Пламен Георгиев изгради изцяло нова осветителна система.

Може да бъде изображение с небе и дърво

Монтираните нови осветителни тела предават един различен облик на парка в дългите летни вечери.

Продължете с четенето

Казанлък

85% от горските пожари в Старозагорско са заради нерегламентирана земеделска дейност

Published

on

Близо 85 процента от горските пожари в област Стара Загора са възникнали заради нерегламентирана земеделска дейност или неизправна земеделска техника в близост до горски масиви, това съобщиха от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” по време на среща при областния управител Иван Чолаков посветена на готовността за пожароопасния сезон. Участниците в срещата призоваха земеделските стопани и гражданите да спазват наложените правила, да бъдат предпазливи и да сигнализират веднага при възникване на пожар. 

От областна дирекция „Земеделие“ информираха, че в рамките на настоящата седмица се очаква да започне жътвата на ечемика. В тази връзка са започнали масови проверки за състоянието на земеделската техника и за спазването на противопожарните мерки. Част от тях е забраната за палене на огън на по-малко от 100 м от горски масив. Наказателната мярка за редукция на субсидията за земеделски стопани, които нарушават правилата, дава резултати, каза Елка Бонева, директор на дирекция „Земеделие“.

През цялата изминала година на територията на Старозагорска област са възникнали общо 3146 пожара. От тях 25 са били в горски масиви. Унищожени са 6312 дка широколистна и 572 дка иглолистна гора, отчетоха от регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

Инж. Петър Заяков, директор на Регионалната дирекция по горите в Стара Загора отбеляза, че тази година е увеличена дължината на противопожарните прегради и минерализованите ивици, чиято цел е да ограничават и задържат възникнали пожари. Той припомни, че площта на горите, които те стопанисват и управляват в областта, е близо 1.7 млн. дка.

Бригаден генерал Стоян Шопов докладва, че Втора механизирана бригада поддържа 17 формирования за оказване на помощ при бедствия и аварии. Четири от тях са за реакция при пожари, като 1 е в Стара Загора. Още 1 има в Казанлък е към 61-ва Стрямска бригада.

В срещата взеха участие областният управител Иван Чолаков, директорът на РД ПБЗН Стоян Колев, бригаден генерал Стоян Шопов, командир на Втора механизирана бригада, Елка Бонева, директор на Областна дирекция „Земеделие“, инж. Петър Заяков, директор на РДГ, представители на ОД МВР и на други институции. 

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха 19 годишен да управлява лек автомобил с прекратена регистрация

Published

on

Бързо производство по чл. 345, ал. 2 от НК е образувано срещу 19-годишен жител на Павел баня. Около 2 часа тази нощ той бил засечен на улица в Казанлък да управлява лек автомобил “Пежо” с прекратена регистрация.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Благоприятни промени се очертават за Водолеите, а Рибите да не пропускат щастливия си шанс

Published

on

Астроложката Светлана Тилкова-Алена направи много интересен хороскоп за днес. Според нея благоприятни промени се очертават за Водолеите, а Рибите да не пропускат щастливия си шанс.

Ето какво предрече Алена за останалите зодии:

ОВЕН
Проявете сериозно отношение към работата си. Необмислените решения и импулсивните постъпки, на които сте способни в този ден, ще доведат до неочаквани резултати. Очаквате да стане чудо, работата да бъде завършена с помощта на вълшебство, а вие да жънете резултатите, но ще се провалите.

Не пропускайте среща с голямата любов, която ще ви издигне на гребена на вълната и ще изпълни сърцето ви с огненият плам на чувствата. Няма да ви липсват романтични срещи, последвани от желани и незабравими сексуални удоволствия. 

ТЕЛЕЦ
Подвластни сте на емоцията, въпреки че причина няма. Пътуване ще попълни с отлични приходи банковата ви сметка. Денят е добър за обсъждане на договори и сделки, но не бързайте да уговаряте ден за подписването им. Използвайте благоприятното положение на звездите, за да реализирате деловите си идеи.

Вечерта организирайте приятна романтична среща или семейно празненство, което ще ви възвърне доброто настроение. Постарайте се да сте мили с любимите си хора. След като изпратите гостите си и останете сами с любимите си хора, се отдайте на незабравими сексуални удоволствия. Сексът ще ви зареди със сили. 

БЛИЗНАЦИ
Денят ви обещава  промени, които е добре да обмислите още веднъж и да споделите с колегите си. Пътуванията, ако са планирани предварително и не вредят на другите ви планове, са успешни. Прегледайте отново новите договори и подгответе за подпис вече обсъдените.

Не се притеснявайте за финансите си, защото имате начин да подобрите материалното си състояние. Вечерта прекарайте сред семейството си. Чувствата ви са споделени. Склонни сте да се впуснете в сексуална връзка с непознати партньори, само защото са погалили егото ви. 

РАК
Днес ви очакват нови разочарования, защото сте си позволили да се усъмните във вашите възможности.  В състояние сте да осъществите бляскаво новите си делови идеи, но с размисъл и търпение, защото всяко прибързано действие ви вреди. Професионалните ви задължения изискват да се заемете с работата си незабавно.

Не пътувайте! Не се отказвайте от приятните романтични мигове, които са ви подготвили любимите ви хора. Подарете им цялата си обич. Сексът ще ви достави взаимна наслада. За да сте спокойни, изключете телефоните си и се отдайте на чувствата си. 

ЛЪВ
Преди обед ще се наложи да провеждате неприятни разговори. Посочете тактично грешките на колегите си, заради които не сте се справили с отдавна започната работа. Не проявявайте агресия, дори и да ви опонират. Със спокойствие и търпение постигнете целта си. Изслушайте внимателно всички мнения и кажете своето.

Не уговаряйте романтични срещи. Можете да създадете семейство или да срещнете подходящата половинка. Денят носи за новобрачните, щастливи години съвместен живот. Сексуалните удоволствия са добра възможност да докажете отново чувствата си. Ако искате дете, можете да го създадете днес. 

ДЕВА
От сутринта сте изпълнени с желание за работа, но трудности ще ви попречат да завършите докрай започнатото. Важното е да не се ядосвате. Не провеждайте важни разговори и не се захващате с разрешаване на лични проблеми. Възможно е подобряване на финансовото състояние, ако сте гъвкави и предвидливи.

Компромисите ви в любовта са във ваша вреда. Ако чувствата ви са охладнели, по-добре потърсете ново интимно партньорство. Не се колебайте да откажете сексуален контакт на половинката си, ако сте сигурни в предстоящата раздяла, за да си спестите опити за ново сближаване. 

ВЕЗНИ
Денят ви поднася промени, шанс за пътувания и поставя основата на бъдещи приятни изживявания. Подгответе договорите за подпис и при нужда организирайте обяд проведете деловите си разговори. Служебно пътуване ще се отрази добре на финансовото ви състояние. Завършете всичко започнато в рамките на деня, за да не пропуснете сроковете, които са ви поставили.

Обземат ви чувства, за които до този ден не сте подозирали. Тази е причината за изневяра, която ще ви създаде проблеми. Сексуалните ви контакти не бива да свързани с изневяра, защото след време ще съжалявате, че сте затръшнали вратата към стабилните си интимни отношения. 

СКОРПИОН
Ще ви предложат пътуване, което е добре да приемете. Ще ви донесе признание и ще ви накара да се отпуснете заради промяната на обстановката. Проведете отложените делови срещи и разговори. Подгответе за подпис през следващите дни документите свързани с финансовите институции.

Ако имате своя фирма, прегледайте счетоводните си документи. Вечерта бъдете сред семейството си. Трудностите в семейните отношения са предизвикани от поредните интриги от ваши съседи, които искат да съсипят брака ви. Вечерта се усамотете с любимите си хора и се отдайте на чувствата си. Сексът ще ви помогне да забравите за проблемите си. 

СТРЕЛЕЦ
Предстои ви печелившо пътуване, което не трябва да отказвате, дори и с цената на по-голямо натоварване на работното място през новата седмица. Не се преуморявайте. Намерете начин да се извините, ако сте засегнали ваш колега. Очаквайте информация за приходи, които ще ви позволят по-често да си почивате и да пътувате в края на всяка седмица.

В личните ви отношения цари хаос, заради невъзможността ви в този ден да сте верни на интимната си половинка. Флиртувате така, че всички да разберат. Не се надявайте на сексуални мигове тази вечер, защото сами сте допуснали ревността да отдалечи любимите ви хора. 

КОЗИРОГ
Не ви съветвам да провеждате делови разговори. Ще сте разсеяни заради лични проблеми, които трябва да разрешите до обед. Съдбата ви подлага отново на изпитание, защото за пореден път само изисквате, а не давате нищо от себе си. Постарайте се да не критикувате, за да защитите себе си.

Нападателното поведение ви вреди. Интимните ви отношения са нестабилни. Пазете се от разочарование и пълен разрив в отношенията с новата си интимна връзка. Ако не сте уверени в чувствата си, не се поддавайте на желанието за сексуални наслади, защото рискувате да си създадете проблеми. 

ВОДОЛЕЙ
Поставете събитията на работното си място под контрол. Напрежението у околните ще се отрази и на вас. Промените са благоприятни, ако сте самостоятелни и не позволите да ви ръководят. Ако пътуването, което не сте планирали, е неотложно, бъдете внимателни зад волана. Деловите срещи са проблемни.

Договореното може да се окаже във ваша вреда. Вечерта ще изживеете поредните приятни романтични мигове с любимите си хора. Някои от вас ще се разочароват, че чувствата им не са споделени. Ако чувствата ви не са споделени, не бързайте да се отдавате на сексуални изживявания. 

РИБИ
На работен делови обяд имате възможност да представите идеите си пред ръководството. Може да бъдат отхвърлени, ако ви завидят, но по-скоро имате шанс да получите подкрепа за тяхната реализация. Денят позволява да вземете важни решения. Не пропускайте щастливият си шанс, дарен ви заради упорита работа, но не разчитайте на късмета си.

Изживейте радостта от новината, че сте обичани без да подозирате. До края на този ден ще се уверите сами. Вечерта сте най-щастливите хора на този свят и с право ще се отдадете на сексуални удоволствия.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

Горещо, 7 области са с жълт код

Published

on

Днес ще бъде слънчево и горещо, максималните температури ще надхвърлят 30 градуса, Изключение са районите по Черноморието, където ще бъде по-прохладно. Седем области са с жълт код за опасно високи температури.

Както обичайно, около и след обяд ще се развие купеста облачност и на места в източните и планинските райони ще има краткотрайни превалявания с гръмотевична активност.

Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от северозапад.

Жълт код за опасно високи температури е обявен за областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана и Видин. Там максималните стойности на термометъра ще са в рамките на 35-38 градуса.

По Черноморието максималните температури са между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com