Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди казанлъшките ММА борци

   

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди председателя на БФ ММА Станислав Недков-Стъки, треньорите и медалистите, които спечелиха отличия на Европейското първенство по ММА в Бирмингам. Почетни медали за заслуги към спорта получиха европейската шампионка в категория до 52 кг Александра Тончева, златният медалист в категория до 120 кг Даниел Гълъбаров, вицешампионът в категория до 77 кг Дориан Дерменджиев и бронзовият медалист в категория до 93 кг Тенчо Караенев.

“Представихме България по-възможно най-добрия начин в състезанията, в които участвахме. Благодарим на Министерството на младежта и спорта за огромната подкрепа, която получаваме. Макар и млада федерация, само на една година, ние вече можем да се похвалим с пет медала от големи първенства. Европейският шампионат беше изключително тежък. В него участваха 27 държави и над 200 бойци”, каза председателят на БФ ММА Недков.

Той информира Кралев, че по негова покана у нас пристига Керит Браун, президент на Световната федерация IMMAF, с когото ще бъде обсъдена възможността България да е домакин на Европейското първенство за мъже и жени през 2017 година. Министър Кралев запозна бойците с идеята си да създаде Национален център по спортна медицина, който да помага при възстановяването на всички национални състезатели. Кралев допълни, че след това ще инициира изграждането на възстановителни центрове и в шестте спортни училища в страната, за да се затвори пълният цикъл от подготовката и на децата./sportal.bg

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com