МВР ще издава удостоверения за гласуване днес и утре

   

МВР въвежда допълнителна организация с цел съдействие на българските граждани да упражнят правото си на глас. Днес службите ще работят от 8.30 до 17.00 часа, а утре от 8.30 до 19.00 часа В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност /лична карта, личен /зелен/ паспорт/ или лична карта с изтекъл срок на валидност. По искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо всеки лично да подаде искане в СДВР, областните дирекции на полицията или всяко районно днес 8.30 ч. до 17.00 ч. и утре на вота 8.30 ч. до 19.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент, за произвеждания национален референдум и частичните избори за кметове, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко районно, СДВР или областна дирекция на полицията, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издават отделни удостоверения. В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 8 ноември.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com