Мария Гинева: Стъпка по стъпка Казанлък става все по-достъпен град за хора с увреждания

   

 Днес се проведе среща на кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Аксения Тилева, Мария Гинева, Иванка Шопова и Галина Бонева с членовете на Клуба на незрящите в Казанлък. На срещата бяха обсъдени видимите резултати в посока достъпността на сградите и инфраструктурата и социалната политика в Общината. Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Мария Гинева обясни, че в мандат 2011-2015 Община Казанлък е изпълнила почти на 100 % дейностите в ресор социална политика, заложени в предизборната програма за управление на община Казанлък, мандат 2011-2015 г. на кмета Галина Стоянова. Освен това, за първи път, по предложение на общинското ръководство, в общинския съвет са гласувани средства за подпомагане на семейства за ИН ВИТРО процедури.

Само за последните четири години създадохме 8 нови социални услуги, а когато започнахме мандата, имаше  работеща само една! Много е важно, че стъпка по стъпка Казанлък се превръща във все по-достъпен град за хора с увреждания, все повече светофарни уредби имат звукова сигнализация, а новите улици и тротоари се изграждат с подстъпи за инвалиди. Естествено, този процес на осигуряване на достъпност е бавен, не става с магическа пръчица, но е важно, че се работи много упорито в тази посока“, обясни Гинева.

От своя страна членовете на клуба благодариха за това, че Община Казанлък е съдействала за преместването на Здравната каса в сградата на ДКЦ-Поликлиника, защото предишното й място е било твърде далечно и неудобно за тях. Също така с дарение от ГЕРБ-Казанлък се изгради санитарен възел в Клуба на незрящите, което позволи на членовете на организацията да провеждат целодневни мероприятия в помещението.

Кандидатите за общински съветници подариха на Клуба бели бастуни за незрящи, шах и табла, също приспособени за незрящи.

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ за ОБЩИНА КАЗАНЛЪК,

на 25 октомври гласувайте с номер 19 в бюлетината за кмет на Община Казанлък, с номер 19 в бюлетината за кмет на кметство Енина и с номер 19 в бюлетината за общински съветници от листата на ГЕРБ!

 Gerb-13.10-2 Gerb-13.10-3 Gerb-13.10-4

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com