Свържете се с нас

Избори

Мария Гинева (ГЕРБ): Ако ни се доверите и за следващите четири години, ще продължим да работим за по-добрия начин на живот на хората в рискови групи

Published

on

Кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ-Казанлък Аксения Тилева, Мария Гинева, Галин Иванов, Велина Стойчева, Галина Бонева и Николай Маринов се срещнаха с работещите в социалната сфера  в Казанлък.  На срещата присъства и кандидат кметът втори мандат на Община Казанлък Галина Стоянова, която представи отчета си  и определи социалната политика,  като една от най-успешните проведените политики в мандат 2011-2015. Дейностите в ресор Социална политика, заложени в предизборната програма за управление на община Казанлък /2011-2015 г./, са изпълнени почти на 100 %.

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Мария Гинева заяви, че подобряване на средата, за да е достъпна, е нейна лична кауза. Гинева сподели, че има идея за следващата година във формулата за финансиране на училищата да се заложи компонент, който да осигурява по-добра достъпност на децата, които имат тази необходимост. „За изминалите четири години, доказахме че можем! Доказахме, че работим и след гърба ни остават видими резултати! Когато започнахме, през 2011 година в Община Казанлък имаше само 1 работеща социална услуга, сега са много повече. Доказахме, че работим в екип, заедно с всички вас, работим успешно, заедно с кмета на общината, имаме подкрепата и на общинските съветници от ГЕРБ. Ако ни се доверите и за следващите четири години, ще продължим да работим за по-добрия начин на живот на хората в рисковите групи“,заяви Мария Гинева. Тя сподели още, че всички нови реконструкции на сгради и инфраструктурата в общината се извършват, така че да бъдат достъпни за инвалиди и майки с колички.

Участващите в срещата общински съветници от ГЕРБ подчертаха, че в изминалия мандат за първи път, по предложение на общинското ръководство, в Общинския съвет са гласувани средства за подпомагане на семейства за ИН ВИТРО процедури. Също така през последните четири години Община Казанлък се е присъединила към кампания на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето“. Кампанията е ангажирана с правата на децата, а присъединяването на Общината е още една положителна оценка от сериозна организация като УНИЦЕФ.

Кандидатът за общински съветник Мария Гинева представи приоритетите в ресор социална политика, заложени в програмата за развитие на община Казанлък в следващите 4 години:

„1. Ще положим максимални усилия да подобрим условията за живот в домовете за стари хора;

 1. Ще увеличим капацитета на неправителствените организации и сътрудничество при предоставяне на социални услуги и изпълнение на проекти с външно финансиране;
 2. Ще се фокусираме и върху изпълнението на проекта „Център за комплексна подкрепа на деца със специални потребности и техните семейства, гр. Казанлък”, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Стойността на проекта е 589 962,86 лв.;
 3. Ще изградим Център за временно настаняване на бездомни хора;
 4. Ще работим усилено за изграждането на общински социални жилища за хора в неравностойно положение;
 5. Ще увеличим капацитета на Центъра за обществена подкрепа и Дневния център за възрастни хора с увреждания;
 6. Ще осигурим предоставянето на социалната услуга „Приемна грижа“ и ще увеличим броя на приемните семейства и настанените в тях деца;
 7. Продължаваме предоставянето на социалната услуга „Личен асистент“ с още по-голям капацитет;
 8. Ще оптимизираме дейността на „Домашен социален патронаж“ и ще предоставим услугата „Обществена трапезария“;
 9. Ще подобрим условията в пенсионерските клубове и другите социални клубове;
 10. Ще създадем общинско социално предприятие за осигуряване на трудова заетост на хората с увреждания;
 11. Ще разработим проекти за европейско и национално финансиране за трудова заетост на хора с ниски доходи, безработни лица, младежи до 29 г. и хора над 50-годишна възраст.“

 

 С Програмата за развитие на Община Казанлък за следващите 4 години можете да се запознаете на адрес: http://galinastoyanova.bg/cms/user/files/programagalinastoyanova2015-2019.pdf

 

 DSC_0078 DSC_0091

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър ГЕРБ-Казанлък

Избори

„Рено НисанБългария“ подкрепя българските общини в борбата с коронавируса

Published

on

Дружеството „Рено Нисан България“ и търговските представителства в страната на марките Renault, Dacia и Nissan осигуряват автомобили, които да подпомогнат общините в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се хора. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Днес /15 април/ в София официално бяха връчени ключовете на 7 автомобила, които вече са на разположение на екипите в Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Асеновград. Кметовете на Благоевград  и Димитровград лично приеха дарените автомобили и благодариха за подкрепата, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

Първите 8 автомобила, дарени от „Рено Нисан България“, бяха предоставени за нуждите на Столична община. Чрез дилърската мрежа на дружеството в страната, 3 автомобила получи община Варна. Автомобил беше предоставен и за нуждите на община Плевен.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация” – споделя изпълнителният директор на „Рено Нисан България“ Емил Гърнев.

С предоставянето на автомобилите за безвъзмездно ползване от общините „Рено Нисан България“  изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините до 15 май, като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване при промяна в срока на извънредното положение.

„Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“ – с тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазването на живота и здравето на хората.

195 общини са обявили телефони за предварителни заявки, по които на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина ежедневно се доставят храни и се осигурява покупка на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 доброволци помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение.

Продължете с четенето

Избори

Галина Стоянова: Не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите и той се демонстрира в най-голямата

Published

on

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Спас Пеев, който беше поставен под  № 11 листата на партията в 27-ми Старозагорски избирателен район, е взел решение да не използва случайното съвпадение на номера му с този на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина за изборите на 26 март. Той е подал заявление пред РИК – Стара Загора, за заличаване на регистрацията му.

24-годишният Спас Пеев, който е общински съветник в Братя Даскалови, агроном по образование, обяви решението си и в социалните мрежи. Там той написа следното:

„Приятели, искам да Ви уведомя за взетото от мен решение, а именно да се откажа от надпреварата за народен представител от 27 МИР – Стара Загора.

Както всички знаете, бях под номер 11 в листата на ПП ГЕРБ, същият номер съответства и на номера на бюлетината, с която партията се явява на изборите на 26 март 2017 г.

И като човек, и като общински съветник, винаги съм бил воден от честното и открито вземане на решения. През последните години на избори станахме свидетели на факта, че народни представители биват избирани благодарение на съвпадение на номера за преференция и номера на бюлетината. Аз не искам да бъда избран по този начин и по случайност, и считам това за недостатък на изборната ни система. За мен депутатското място не е самоцел.

Като млад човек винаги съм считал, че не трябва да превръщаме изборите в борба за постове и власт.

Убеден съм, че ПП ГЕРБ ще спечели предстоящите избори. Ще работя с открито сърце. Желая успех на всички!“

Решението на Спас Пеев се посреща с разбиране и одобрение от съпартийците му. Ето как коментираха в Казанлък постъпката на Спас.

Галина Стоянова – общински лидер на ПП ГЕРБ Казанлък: Ние трябва да преосмислим последните години и нашето собствено отношение към промяната  на държавата какво е било за всеки един от нас. В случая става въпрос за морал. Ние не можем даже да повярваме, че има такъв морал в някоя от партиите. Но той се демонстрира в най-голямата от партиите, която може да бъде упреквана за всякакви други неща, но по отношение на хората, които влизат в нея и се номинират за кандидат-депутати, не може. Един млад човек от община Братя Даскалови, който може да има едно блестящо бъдеще на крилете на партията само заради 11 – 11 мисли, че това не е честно спрямо структурите, спрямо останалите кандидати и спрямо самата партия. Няма такова решение. Уникално е!

Борис Кърчев също сподели, че познава Спас лично и по стечение на обстоятелствата той е от село Мирово,откъдето е й баща му. “Той е МГЕРБ и е едно много сериозно и отговорно момче, което заяви, че ще работи много сериозно за партията и за него не е самоцел да стане народен представител. Той ще извърви своя път в ГЕРБ и неговото решение е една отговорна позиция”, допълни още Кърчев.

Николай Златанов:   Своето намерение кандидат-депутатът под номер 11 заяви своето намерение във фейсбук и той ще си остане под този номер и ще работи за каузата на партията. Оттук нататък когато излязат окончателните резултати и евентуално се окаже, че преференциално е събрал много гласове за него остава варианта да не положи клетва и по този начин да не встъпи на практика като народен представител. Това е единственият способ, но това не означава, че номер 11 не съществува в листата на ГЕРБ. Предполагам, че си е дал сметка, че е много млад и, че си е дал време да израсне в партията. Убеден съм, че тази негова постъпка ще бъде оценена  в едни следващи избори, където ще му бъде отредено достойно място.

 

Продължете с четенето

Избори

Паспортните служби работят извънредно днес

Published

on

Паспортните служби в цялата страна днес работят извънредно днес, за да могат хората, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, да упражнят правото си на глас, съобщава БНТ.

Тези, които не са успели да получат лична карта, могат да се снабдят с удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гласоподавателите лично да поискат това в някое от районните управления на полицията.

В МВР са открити денонощни телефонни линии за сигнали за нарушения в изборния ден.

Продължете с четенето

Избори

МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с дарение към трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в Казанлък

Published

on

Почистващи и перилни препарати, спортни екипи и спални комплекти бяха подарени на трите ЦНСТ-та и защитеното жилище в град Казанлък. Подаръците бяха осигурени от МГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ с председател Генчо Генчев и със съдействието на Георги Карагьозов собственик на “Ароматик” ООД. Дарението бе получено от Нели Бонева – Координатор проекти, Регион Стара Загора на Фондация “Сийдър” и бе занесено в домовете на децата. Нели Бонева изказа искрена благодарност за поредната благотворителна акция към децата на Казанлък. Преди година младежите на ГЕРБ събраха и дариха средства за едно от тях, на което по-късно му бе направена операция на очите.

Пресцентър ПП ГЕРБ

Продължете с четенето

Избори

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев ще проведат работна среща с бизнеса в Казанлък

Published

on

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят област Стара Загора на 26.10.2016 г. /сряда/. Те ще бъдат придружавани от областния координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и народния представител Пламен Йорданов.

В 09:30 часа Цецка Цачева, Пламен Манушев и Цветан Цветанов ще проведат работна среща с представители на бизнеса в град Казанлък. Срещата ще се проведе в конферентната зала на „Музей на розата“, парк „Розариум“. На срещата ще присъства кметът на Казанлък Галина Стоянова.

В 10:20 часа кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и председателят на Националния предизборен щаб на партията ще открият реконструирано междублоково пространство в Казанлък.  Събитието ще се състои на ул. „Хемус“№1, срещу ПГ „Иван Хаджиенов“. Следобед програмата на Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов продължава с посещения в други населени места от областта. Официалното им посещение в област Стара Загора ще завърши с концерт на площада пред община Ст. Загора.

Продължете с четенето

Избори

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд

Published

on

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. През деня температурите ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com