“Маратон на четенето” с Галина Стоянова, Николай Златанов, д-р Маналова и още … в ДГ “Печо Пух”

   

В детска градина “Мечо Пух” гр. Казанлък продължават със забавните, интересни и полезни занимания за възпитаване на любов към книгите у децата ни.
Новата  инициатива е “маратон на четенето”, като идеята  е различни, интересни, успели…добри хора да идват при децата, да им четат любимите си приказки или части от книги, да им разказват спомени от своето детство, да им разказват за сегашната си професия и как книгите са им помагали в живота.
На 31 октомври  ще гостува Рени Еленкова, която възпитаничка на градината, сега ученичка в 7″б” клас в училище “Кирил и Методий” гр. Казанлък и която дари своите детски дискове с филмчета и песни на децата от група “Тигър”, както и DVD плеър, детски книжки и енциклопедии.
В денят на Народните будители своята любима приказка ще  прочете д-р Кети Маналова – директор на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” Казанлък и майка на   Виктор Владков, също възпитаник на детската градина, сега  ученик в осми клас.
На 2 ноември гост ще бъде Николай Златанов – Председател на Общински съвет Казанлък и е лудувал в  детската градина преди…мнооого години.
След него своята любима приказка ще  прочете и директорът на Общинска библиотека “Искра” – Анна Кожухарова, която ще  разкаже как любовта към четенето може са стане съдба и професия за цял живот.
Седмицата ще завършим с бате Иван Гитев. Той е приятел на децата, брат на “госпожата” и много, много обича да чете.
В  маратона ще се включат и: кмета на община Казанлък -Галина Стоянова, бате Мишо, който е кмет на с. Бузовград и още много приятели на книгата и децата.
От ДГ “Печо Пух” са готови да посрещнат всеки, който желае за малко да влезе в обувките на детето, да си спомни аромата на своето детство и да сподели с нас удоволствието от работата с децата…

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com