Малтийският орден дарява болнични легла и обзавеждане на болницата в Казанлък

   

Със съдействието на Посолството на Република България в Берн, МБАЛ „Д-р. Хр. Стамболски” ЕООД гр. Казанлък ще получи от Фондацията „Помощ и Подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, дарение от електрически болнични легла, матраци и друго болнично обзавеждане, които се предоставят от Дома за грижи и медицинско обслужване на възрастни хора, Fondation Beau-Sejour в гр. Веве.

Подготовката на дарението и товаренето на ТИР-овете ще стане на два етапа – на 09.09.2015г. и 10.09.2015, като в акцията на доброволни начала се включват и българи, живееши в Швейцария.

Фондация „Помощ и Подкрепа” http://www.aidass.ch е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария. Основана е през 1994г, като само за последните две години организацията е изпратила по целия свят над 125 TIR-a и 16 корабни контейнера хуманитарна помощ с общ обем на д 10 000 куб.м. и тегло над 2.800 тона.

Благодарение на възстановения от Посолството в Берн контакт с Фондацията през 2013 и 2014 г.бяха успешно реализирани няколко дарителски акции- дарение на болнични легла и обзавеждане за Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София” гр. София, както и дарение на дрехи, обувки, одеала, завивки с получател БЧК, които бяха предназначени за бежанците в България

Очаква се камионите с помощта да пристигне в България в периода 13-15 септември.

Източнок: 24chasa

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com