Литературно-художествен музей „Чудомир” – Казанлък организира летни занимания за деца

   

Детска информационна програма за организирани посещения за летния сезон бе създадена в Литературно-художествен музей „Чудомир”. Това каза за Радио „Фокус” директорът на музея Добрина Матова. Тя посочи, че програмата е предназначена за деца и ученици от градините, училищата, занималните и читалищата в община Казанлък. „Целта е те да бъдат запознати с литературното и художествено наследство на Чудомир”, поясни Матова.

По време на престоя в музея им се изнасят беседи, представя им се анимация с Чудомирови герои. Децата биват запознавани с две книжки – „Жълтото петле” с десет подбрани разказа на Чудомир за деца и „Спасителите на тъмната луна” на Томас Виргилий, родственик на големия писател и художник, а след това имат възможност и да рисуват по тези произведения.

В инициативата на музея се включиха детските градини „Мечо Пух“ и „Теменуга“, занималните на читалище „Възродена Искра – 2000“ и занималня „Теди“, и Центърът за професионално обучение, с ръководител Радостина Кацарова. Следващите посетители на музея ще бъдат децата от летните занимални на читалищата в Крън, Копринка, Овощник и Бузовград. Екипът на ЛХМ „ Чудомир” очаква и нови желаещи да се включат в лятната инициатива, като това може да стане с предварителна заявка.

Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com