Културно-информационен атрактивен център „Севт III“ ще представя символите на града под открито небе

   

Частта от централното градско пространство, популярно сред казанлъчани през последните 40 години  като „дупката“ вече придобива съвсем различна визия. Община Казанлък осъществява проект за изграждане на градски Културно-информационен атрактивен център на открито „Севт III“ (КИАЦО). Намерението е Казанлък да има един уникален Културно-информационен център под открито небе, в който акцентът са двата символа на града – тракийското наследство и маслодайната роза.

Основният замисъл в проекта е създаването на една експозиция в центъра на пространството, представляваща макет на Долината на тракийските царе, към която водят стилизирани елементи от артефакти, открити в тракийските гробници и храмове. Акцент ще бъдат и пространствата, засадени с рози. Мобилна детска площадка, водна стена, сцена и екран под открито небе за кино и концерти, зелени площи, фонтан, кафе-павилион и други интересни елементи, всички поставени под нетрадиционни тенти, ще превърнат това място в атракцион както за казанлъчани, така и гостите на града. Паркови осветителни тела с LED-осветление  ще допринесат за уникалността на атмосферата нощем.

В момента усилено върви изграждането на Културно-информационния атрактивен център, носещ името на тракийския цар Севт III. С него в града ще се оформи привлекателна зона за обществени и културни мероприятия под открито небе, като заедно с това се популяризира и рекламира богатата история и забележителностите на Казанлък и района.

На снимките: Строителството на КИАЦО в момента и как ще изглежда, съгласно проекта

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com