Свържете се с нас

Казанлък

Крими хроника

Published

on

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Регистрирани са две престъпления и са разкрити две престъпления.

 

Бързи производства:

На 18.10.2018 г. в с. Сърнево, общ. Раднево, служители на РУ – Раднево са спрели л.а. „Опел Кадет“ с прикачено към него нерегистрирано ремарке, натоварено с 1,5 пространствени кубически метра дърва. Автомобилът е управляван от 62-годишен мъж от с. Радовец, общ. Тополовград. При извършена съвместна проверка със служители от ДГС – Стара Загора е установено, че превозваните дърва са немаркирани, придобити са без позволително от горски фонд, намиращ в землището на с. Боздуганово, общ. Раднево, и се превозват незаконно от лицето. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.235, ал.1 от НК.

 

На 18.10.2018 г., около 12.05 ч., гр. Стара Загора, на ул. „Д-р Т. Стоянович“, полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. „Опел Астра“, управляван от 27-годишен мъж от с. Калояновец, общ. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за метамфетамин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

На 18.10.2018 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 28-годишна жена, че на същата дата, в гр. Чирпан, е извършена кражба на мобилния ѝ телефон. При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 38-годишен мъж от гр. Чирпан. Същият доброволно е предал телефона. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК.

 

По-характерни престъпления:

На 18.10.2018 г., около 20,33 ч., във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършен грабеж в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул. „Александър Батенберг“ с ул. „Цар Калоян“. На място е установено, че непознато лице е ударило 20-годишна жена и е отнело дамската ѝ чанта с намиращите се в нея 200 лв., 300 британски паунда, телефон, документи и други вещи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

 

На 18.10.2018 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение от 65-годишен мъж, че за времето от 17:00 ч. на 17.10.2018 год. до 08:30 ч. на 18.10.2018 г. противозаконно е отнет микробус „Фиат Дукато“, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. „Слънчева“. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.1 от НК.

 

Разкрити престъпления:

В бюлетин № 283 на ОДМВР – Стара Загора е отразено съобщение за извършена кражба в гр. Стара Загора, кв. „Трите чучура“, на мобилен телефон от 12-годишно момче. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194 от НК. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 15-годишен младеж от гр. Стара Загора.

 

На 13.10.2018 г. от служители на Първо РУ – Стара Загора са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в дома на 31-годишен мъж от гр. Стара Загора. Намерена е иззета суха зелена тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, общо 239,54 гр. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем и от РП – Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com