Крими хроника – шофьор блъсна кон, задържаха надрусан шофьор

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувано едно бързо производство. Разкрити са две престъпления.

 

Бързи производства:

На 31.10.2018 г., около 19.40 ч., в с. Тъжа, общ. Павел баня, по ул. “Тонзос”, се е движил л.а. “Хюндай”, управляван от 21-годишен мъж от с. Тъжа, като поради движение с несъобразена скорост същият е блъснал намиращ се на пътно платно кон. В резултат на удара водачът е получил разкъсно-контузни рани на лявата ръка и в областта на главата, а возещо се на предната дясна седалка в автомобила 15-годишно момче е получило натъртване в областта на венците.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1,30 промила алкохол в издишания въздух. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство по чл.343б от НК.

 

Разкрити престъпления:

На 31.10.2018 г. в РУ – Гълъбово е получено съобщение от 74-годишен мъж, че се извършва кражба на ел. енергия, чрез присъединяване към електрическа инсталацията на гараж, прилежащ към негов имот, намиращ се в с. Обручище, общ. Гълъбово. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – мъж на 37 г. от с. Обручище, който чрез направа на отвор в стена на гаража, е прекарал кабел, посредством който се е присъединил към електрическата инсталацията. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК.

 

На 31.10.2018 г., в 23.20 ч., в гр. Стара Загора, на ул. “Бончо Бонев”, е спрян за проверка л.а. „Ауди“, управляван от 22-годишен мъж от гр. Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, при което е отчетен положителен резултат за канабис. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по 343″б”, ал.3 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com