Свържете се с нас

Казанлък

Крими хроника – пияни шофьори на пътя и обири на къщи

Published

on

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Регистрирано е едно престъпление и са разкрити три престъпления.

 

Бързи производства:

На 16.10.2018 г., в гр. Стара Загора, на ул. „Витоша“, е спрян за проверка л.а „Ауди А5“, управляван от 26-годишен мъж от гр. Нова Загора. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

 

На 16.10.2018 г., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. „Капитан Петко войвода“ и ул. „Георги Байданов“, е спрян за проверка  л.а. „Митсубиши Каризма“, управляван от 24-годишен мъж от гр. Тополовград. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,21 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

По-характерни престъпления:

На 16.10.2018 г., в 17.57 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение от 62-годишна жена от гр. Стара Загора, че за времето от 17.00 ч. до 17.50 ч. на същата дата, е извършена кражба на лаптоп и мобилен телефон от къща, намираща се в с. Тулово, общ. Мъглиж. Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

 

Разкрити престъпления:

В бюлетин №276/03.10.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено съобщение, че за времето от 22.30 ч. на 01.10.2018 г. до 08.00 ч. на 02.10.2018 г., в гр. Чирпан, от л.а. „Фолксваген Пасат“ е извършена кражба на CD плейър. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители РУ – Чирпан е установено, че извършител на престъплението е 23-годишен мъж от гр. Чирпан. Работата по случая продължава.

 

На 12.10.2018 г. в гр. Чирпан, от служители на РУ – Чирпан е извършена проверка на 18-годишен младеж, при която е установено, че същият държи в себе си суха зелена тревиста маса – марихуана, с общо тегло 20,86 гр. Младежът е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

 

На 16.10.2018 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от служители на ДГС – Чирпан, за незаконна сеч на дърва от гора, намираща се в землището на с. Медово, общ. Братя Даскалови. При извършената проверка е констатирано, че са отсечени 73 пространствени кубични метра дърва, а в близост е установен 56-годишен мъж от гр. Пловдив. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 235, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава.

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com