Крими хроника – пияни шофьори и обир на домове

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са две престъпления и е разкрито едно престъпление.

 

Бързи производства:

На 07.10.2018 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК срещу 68-годишен мъж от гр. Гурково, затова че на същата дата, около 18.53 ч., в  гр. Гурково, на кръстовището на ул. “Паисий” и ул. “П. Волов”, е управлявал л.а. ”Фолксваген”, след употреба на алкохол с концентрация в издишания въздух – 1.33 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

 

Разкрити престъпления:

На 07.10.2018 г., около 20.30 ч., в РУ – Чирпан е получено съобщение, че група лица извършват кражба на тонколона от нефункционираща дискотека, намираща се в гр. Чирпан, на ул. “П. К. Яворов”. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – три непълнолетни момчета от гр. Чирпан, които след взломяване на врата са проникнали в дискотеката и са отнели тонколоната. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

 

По-характерни престъпления:

На 07.10.2018 г. в РУ – Казанлък се е явила 58-годишна жена, която заявила, че около 21.20 ч. на същата дата, в гр. Казанлък, на ул. “Стоян Михайловски”, е била застигната в гръб от непознат мъж, който чрез издърпване е отнел дамската и́ чанта, съдържаща 120 лв., мобилен телефон, дебитна карта и лични документи. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

 

На 07.10.2018 г., в 04.40 ч., в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение, че е взломена врата на магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Стара Загора, на бул. “Цар Симеон Велики”. На място е установено, че в обекта е проникнато чрез деформиране на входната врата и е извършена кражба на сумата от 600 лв. и неустановено към момента количество цигари. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com