Крими хроника – отнето предимство прати двама в болница

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Регистрирани са две пътнотранспортни произшествия.

 

Бързи производства:

На 17.10.2018 г., по път III-5504, между с. Медникарово и с. Искрица, общ. Гълъбово, полицейски екип на РУ – Гълъбово е спрял л.а. “Хюндай”, управляван от 48-годишен мъж от с. Искрица. При извършената проверка е установено, че регистрационните табели, поставени на автомобила, са издадени за друго МПС. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК.

 

На 17.10.2018 г., около 01:35 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. „Васил Левски“ и ул. “Г. С. Раковски“, полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. “Фолксваген Поло”, управляван от 30-годишен мъж от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 1,85 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 17.10.2018 г., около 10.55 ч., по път ІІІ-5601, се е движил л.а. “Ауди 80”, управляван от 71-годишен водач от с. Габарево, общ. Павел баня. На кръстовището с  първокласен път І-5 същият не спазил знак “Б2” и отнел предимството на л.а. “Фолксваген Голф”, управляван от 33-годишен мъж от гр. Казанлък, който го блъснал. В резултат на удара двамата водачи и возещата се на предната дясна седалка в лекия автомобил “Ауди” 70-годишна жена са получили комоцио. Настанени са за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Извършените проби за употреба на алкохол от страна на водачите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква “б” от НК.

 

На 17.10.2018 г., в 11,24 ч., в РУ – Раднево е получено съобщение за настъпило ПТП на ЖП прелез. На място е установено, че 29-годишен водач от гр. Раднево, при управление на т.а. “Мерцедес Спринтер”, е предприел преминаване през ЖП прелез, намиращ се в района на с. Знаменосец, общ. Раднево, като не се съобразил с автоматичната прелезна сигнализация – мигаща червена светлина и звук, и е бил ударен от товарен влак. В резултат на удара са настъпили материални щети по автоматичната прелезна сигнализация и товарния автомобил. Няма пострадали лица. Водачите на автомобила и влаковата композиция са тествани за употреба на алкохол с техническо средство като резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство по чл.343 ал.1, буква “а” от НК.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com