Крими хроника – обраха магазин за козметика

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са регистрирани пет престъпления.

По-характерни престъпления:

На 09.10.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за лице, което е потърсило медицинска помощ в ЦСМП – Стара Загора. На място е установена 25-годишна жена от гр. Стара Загора, която заявила, че работи като таксиметров шофьор и около 04:30 ч. е взела клиент от кв. “Македонски” в гр. Стара Загора, за да го закара до кв. “Дъбрава”. След като пристигнали, клиентът и́ нанесъл с юмрук удар в областта на лицето и отнел мобилния и́ телефон. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

 

На 09.10.2018 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение за извършен грабеж в чакалнята на ЖП гара, гр. Чирпан. На място е установена 76-годишна жена от гр. Костенец, Софийска област, която заявила, че на същата дата, около 23:10 ч., се е намирала в чакалнята на гарата, когато непознато за нея лице, чрез използване на сила, е отнело мобилния ѝ телефон и найлонова чанта с намиращи се в нея портмоне, лични документи и 35 лева. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

 

На 09.10.2018 г. в РУ – Казанлък се е явила 42-годишна жена – отговорник на търговска зала в магазин, намиращ се в гр. Казанлък, на бул. “Александър Батенберг”, която заявила, че на 28.09.2018 г. от търговския обект е извършена кражба на голямо количество козметика. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

 

На 09.10.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явил 48-годишен мъж от гр. Стара Загора, който заявил, че на същата дата, около 18.50 ч., в гр. Стара Загора, зад жилищен блок в кв. „Трите чучура“, непознато момче е отнело от 12-годишния му син мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

 

На 09.10.2018 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от служител на национален парк “Централен  балкан” за намерени трупни останки от животни  в местността “Ганьов камък”, в землището на с. Тъжа. При извършения оглед са намерени и иззети трупни останки от един елен и три кошути. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.237, ал.1 от НК.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com