Крими хроника на областта

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувано едно бързо производство. Регистрирано е едно престъпление. Настъпило е едно ПТП с пострадал.

 

Бързи производства:

На 02.11.2018 г., в 01:40 ч., в гр. Стара Загора, на ул. “Ген. Гурко”, се е движил  л.а. “Форд Ескорт”. При подаден сигнал със стоп палка от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора водачът не спрял. Автомобилът е  последван и спрян на ул. “Хаджи Димитър Асенов”. При извършената проверка е установено, че водач е 18-годишен младеж от с. Коларово, общ. Раднево, който управлява автомобила след употреба на алкохол с концентрация 1.34 промила, установено с техническо средство. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК. Водачът е задържан за срок до 24ч.

 

По-характерни престъпления:

На 01.11.2018 г. във РУ – Стара Загора е получено съобщение от 59-годишен мъж, че около 12:15 ч. на същата дата е установил, че е счупено стъклото на предната дясна врата на управляван от него автобус “Ивеко”, който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. “Д-р Т. Стоянович” и липсва мъжка кожена чантичка с намиращи се в нея лични документи и сумата от около 15 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 01.11.2018 г., около 10:30 ч., на път III-664, на територията на общ. Чирпан, се е движил л.а. “Фолксваген”, управляван от 83-годишен мъж от гр. Пловдив. На км.6 същият е застигнал и блъснал отзад движещото се пред него ППС с животинска тяга (каруца). В следствие на удара возещият се в каруцата 18-годишен младеж от с. Черна гора е получил прорезна рана по скалпа на черепа. Обслужен е амбулаторно в ЦСМП – Чирпан и е освободен, без опасност за живота. Водачът на автомобила е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело отрицателен резултат. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1 от НК.

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com