Крими хроника – задържаха дрогиран шофьор и дърва за огрев без контролна горска марка и документ

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са започнати седем бързи производства.

 

Започнати бързи производства:

На 09.01.2019 г., в 03:50 ч., в гр. Стара Загора, на бул. “Св. Патриарх Евтимий”, е спрян за проверка л.а. “Субару”, управляван от 30-годишен мъж от гр. Казанлък. Водачът не е представил свидетелство за управление на МПС, контролен талон и свидетелство за регистрация на МПС. Тестван е с технически средства, при което са отчетени положителни проби за употреба, както на наркотични вещества – канабис и метамфетамин, така и на алкохол с концентрация 0.87 промила. В Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

На 09.01.2019 г. в гр. Казанлък, на ул. “Черганово”, от полицейски екип на РУ – Казанлък е извършена проверка на двама мъже, на 24 и на 18 години, от гр. Казанлък, при която е установено, че същите транспортират с каруци по около 1 куб. м. дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината. Образувани са 2 бързи производства за престъпления по чл.235, ал.2 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа.

 

На 09.01.2019 г. от служители на Участък – Павел баня при РУ – Казанлък и ДЛС “Мазалат”, са извършени проверки в домовете на 13 лица в гр.  Павел баня, с. Габарево, общ. Павел Баня и с. Осетеново, общ. Павел Баня. Установено е, че лицата съхраняват различни количества дървесина без контролна горска марка и документ, доказващ законния и произход, общо около 42 куб. м. В РУ – Казанлък са образувани 3 бързи производства и 10 проверки за извършени престъпления по чл.235, ал.2 от НК.

 

На 09.01.2019 г. в с. Еленино, общ. Стара Загора, от служители на Второ РУ – Стара Загора, е извършена проверка в дома на 41-годишна жена. Намерени са и са иззети 5 куб. метра дървесина без контролна горска марка и документи за произход. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.235, ал.2 от НК.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com