Крими храника за областта

   

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са три престъпления и са разкрити три престъпления. Настъпило е едно ПТП с пострадал.

Бързи производства:

На 04.10.18 г., в РУ-Чирпан е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу 57-годишен мъж от с. Оризово, общ. Братя Даскалови, че на същата дата, около 13.25 ч., в с.Оризово, е управлявал л.а. „Опел Вектра“, след употреба на алкохол с концентрация 1,71 промила, установено с техническо средство.

 

Разкрити престъпления:

На 04.10.2018 г., от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция, с цел пресичане и разкриване на престъпления, свързани с държане и търговия със защитени екземпляри от дивата фауна. След проведени оперативно – издирвателни мероприятия, на паркинг пред магазин, находящ се в гр. Стара Загора е установен и задържан 29-годишен мъж от гр. Стара Загора. В управлявания от него лек автомобил, са намерени и иззети три броя препарирани екземпляра от защитени видове от дивата фауна – мишелов, сова и таралеж. По случая в ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 278г, ал. 1 от НК. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

 

На 04.10.18 г., в 10.48 ч., в РУ – Чирпан е получено съобщение от 62-годишен мъж от с. Белозем, обл. Пловдив, че на същата дата, около 10.00 ч., в землището на с. Опълченец, общ. Братя Даскалови, в местността „Черпан бунар“, три лица са влезли в язовира с надуваема лодка и са разгърнали рибарска мрежа (грип) с цел улов на риба от общински язовир, след което са събрали мрежата и са се отправили в неизвестна посока. От проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – мъж на 48 г. с. Белозем, общ. Раковски, 72-годишен мъж от с. Чалъкови, общ. Раковски и 66-годишен мъж от с. Чалъкови, общ. Раковски. От същите доброволно са предадени гумена лодка и  рибарска мрежа с дължина 40 метра. Лицата са задържани за срок до 24 ч. По случаят е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1,т.4 от НК.

 

На 04.10.2018 г., около 11:00 ч., е извършена проверка в двор на къща в с. Ловец, собственост на 28-годишен мъж от гр. Стара Загора. От проверка са установени пет пространствени кубически метра дърва за горене, немаркирани с контролна горска марка, без производствена и общинска марка. По случая във Второ РУ – Стара Загора е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 235, ал. 2 от НК.

 

По-характерни престъпления:

На 04.10.2018г., в 17.30 ч., в РУ-Казанлък се е явила 71-годишна жена от гр. Казанлък и заявила, че около 07:30 ч., на същата дата, на домашния и́ телефон се е обадило непознато за нея лице с мъжки глас, което се представило за служител от полицията и въвеждайки я в заблуждение, че помага за залавяне на телефонни измамници, е поискал пари. По – късно жената е увила сумата от 2 900 лева в торбичка и я поставила от външната страна на входната врата на дома си. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

 

На 04.10.2018 г., около 09:50 ч., във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от служител в НКЖ-ССТ-Пловдив за извършена кражба на кабел по ЖП линия Стара Загора – Еленино. На място е установено, че за времето от  03.10.2018 до 04.10.2018 г., чрез изкопаване на дупки в земята, са отнети около 200 метра многожилен кабел. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

 

На 04.10.2018 г., в РУ-Раднево е получено съобщение от 41-годишен мъж от гр. Раднево, който заявил, че на 03/04.10.2018 г. на паркинга до блок, находящ се на ул. „Детелина“, чрез взломяване стъклото на задна дясна врата на л.а. “Фолксваген”, са били отнети перфоратор, дрелка, куфар с инструменти – всичко на обща стойност около 600 лв. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

 

Пътнотранспортни произшествия:

На 04.10.18 г., около 20.15 ч., в с. Малко Дряново, общ. Братя Даскалови се е движил мотопед “Априлия”, който не е регистриран по надлежния ред, управляван от 21-годишен мъж от с. Драгойново, обл. Пловдив. Същият се е движил с несъобразена скорост спрямо пътната обстановка и е ударил 34-годишна пешеходка от с. Градец, обл. Сливен. В следствие на удара жената е получил фрактура на три пръста на лявото стъпало. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство, който е отчел отрицателна проба. По случая в РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б.б от НК.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com