Консултативният съвет по култура и туризъм се запозна с програмата на Празника на розата

   

Проведе се поредната работна среща на членовете на Консултативния съвет по култура и туризъм. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова запозна членовете на съвета с представянето на Казанлък в Париж, което е най-мащабното представяне на града досега в европейските столици. Откриването на българската изложба в Лувъра тя определи като историческо събитие, а съкровищата от Казанлъшката Долина на тракийските царе са в центъра на експозицията.
Представянето на Казанлък в Париж започна преди няколко месеца с експонирането на 4 огромни пана с фотоси от Долината на розите и тракийските царе и Празника на розата на външните стени на Българското посолство във френската столица. Сега Казанлък се представи със специална вечер, която събра многобройни приятели на България във Франция, представители на туристическия бранш и се превърна в празник за българската общност.
След Брюксел, Лондон, Берн и Париж предстои Казанлък да стъпи и в Рим, съобщи още кметът Галина Стоянова, след като огромен интерес към нашия град е заявен от Българското посолство в Италия.
По време на срещата на Консултативния съвет по култура и туризъм бяха представени участията на Община Казанлък на международните туристически борси в Берлин и Москва. Обсъдена бе и програмата на Празника на розата, който започва на 15 май с конкурса по избор на Царица Роза ’2015.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com