Конкретни инициативи с побратимените градове договориха днес кметът на община Казанлък и гост-делегациите

   

Днес кметът Галина Стоянова и общинското ръководство проведоха среща с делегациите от побратимените градове, които са по покана на Община Казанлък за 112-ия  Празник на розата. Както вече каза кметът, този празник носи изключително позитивни новини и сбъдва мечти – правителството осигури 500 хил.лв. за новия Музей на розата, открит бе първият в България Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства и бе направена първа копка на Националния център по природо-математически науки.

Също наситева  с положителни новини бе и срещата на ръководството на община Казанлък с делегациите от побратимените градове Кремона – Италия, Верия –Гърция, Търговище – Румъния, Кочани – Македония и Дзинан – Китай.

Договорено бе да се развиват връзките между талантливите млади хора на Казанлък и Кремона, като специално за гостите бе изпълнението на виола на студента в школата „Стадивари” в Кремона Давиде Пицолато.

По-интензивни контакти   и конкретни инициативи в сферата на туризма, бизнес партньорството, участието в съвместни проекти и популяризирането на градовете –побратими във всяка от страните договориха домакините в лицето на Община Казанлък и гостите – представители на местните власти в побратимените градове.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com