Колоездачът Александър Алексиев продължава да е лидер

   
Роденият в Мъглиж колоездач, възпитаник на местната школа Александър Алексиев продължава да е лидер за своя френски клуб „Paris Cycliste Olympique“, за който кара от новия сезон. В провелото се на 13 юни колоездачно състезание „Нощ на Париж“ (30ème Nocturne de Paris – Toute Catégories FFC) българското момче сред французите завърши трети след победителя Стефан Ломбард от „Team EVAD-Quinoa d’Anjou“ и Ерван Керауд от „Team Peltrax-CS Dammarie-lès-Lys“. На старта застанаха 72 участника, които трябваше да изминат повече от 70 км. преди финиша. В колоездачната надпревара участваха 18 състезатели от парижкия клуб на Алексиев, сред които и казанлъчанинът Петър Чавдаров, който също успешно се представя в поредица от критериуми, в които кара със своя тим.
Състезателят на казанлъшкия „Лястовица“ Златин Вълчев завърши на престижното второ място в критериума от първото издание на състезанието за „Купа Долчини“ – „По пътя на римляните“ на територията на Разлог, с. Баня и Банско. Младият колоездач от Казанлък стартира при юноши старша възраст сред близо 20 участника от над 15 клуба от Балканите. Юношите направиха 36 обиколки с дължина 1150 метра, а по същото трасе в град Банско мъжете караха 42 обиколки с обща дължина 1342 метра. Класиралите се от първо до трето място получиха купи, медали и парични награди.
В първия ден на Купата, на финала в Разлог, при средна скорост на групата от 42,7 км. казанлъшкото момче с трикото на „Каха Рурал“ Испания Мартин Папанов финишира с общата група и времето на 4-ия -03:01:08 часа сред още 30 състезатели от Сърбия, Гърция и Македония. Дължината на етапа беше 124 км.
Ветеранът при мъже М65 Таньо Танев победи във втория ден от състезанието, при изкачването до хижа „Вихрен“ за любители колоездачи. При жените бегачи Боряна Йорданова от Казанлък завърши със 17-то място.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com