Книгата „Музикалният театър на Казанлък“ ще бъде представена днес в Казанлък

   

Книгата „Музикалният театър на Казанлък“ ще бъде представена днес на 4 октомври от 17.30 ч. в НЧ „Искра“, каза  един от авторите й Веселин Шивачев. В 230 страници са проследени интересни факти за началото на Музикалния театър в Казанлък, за последователите, градския оперетен театър, годините на възход, хората зад завесата, камерния оркестър на Казанлък, музикалния театър за деца и юноши, щрихи и спомени на Цвятко Цветков и др. Книгата е посветена на 155 години от създаването НЧ „Искра”, 115 години от основаването на Казанлъшкия музикален театър, 85 години от рождението на диригента Христо Иванов и на стотиците самодейци и служители на читалището.
Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на редица фирми, самодейци културни институти и учебни заведения в Казанлък. Редактор на книгата е Ваня Златанова, проектът за корицата е на художника Румен Петков, оформлението на страниците е дело на Стефан Папукчиев.
На премиерата на книгата в Казанлък ще присъства Дора Иванова, съпруга на диригента Христо Иванов, под чието ръководство театърът има своя истински възход. Събитието ще бъде съпътствано от концерт с участието на проф. Ангел Станков – цигулка, Ростислав Йовчев – пиано, Стефка и Иван Караиванови, започнали творческата си кариера в Музикалния театър на Казанлък, Елица Желева, артист в ДМТ „Стефан Македонски“, самодейни състави на читалище „Искра“.
Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com