Кметът на с. Ръжена: Дарението на земеделска земя на училището бе правилното и логичното решение от страна на Общината

   

„Договорът за дарение на земеделска земя, сключен между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и директора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Нанка Арнаудова, бе правилното и логичното решение от страна на Община Казанлък.  С подписването му 52 дка земеделска земя в землището на Ръжена вече са в  полза на училището. Това реши дългогодишен проблем, който касаеше цялото село, защото в учебното заведение се обучават 140 деца и сега средствата от управление на земята ще постъпват в бюджета на училището. Това ще подобри финансовото му състояние и следователно можем да очакваме, че и в учебния план ще се реализират редица инициативи, които до момента не са били възможни“ – коментира кметът на Ръжена Апостол Терзиев по време на среща с жителите на селото. На срещата присъстваха и общинските съветници Валентин Кралев и Мария Гинева, които са подкрепили в Общинския съвет предложението на Община Казанлък за дарение на земеделската земя.

Общинските съветници запознаха присъстващите с проекта ,,Зона за отдих и спорт“, който е спечелил финансиране на стойност 10 000 лева в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда 2015 г.“ по ПУДООС и обясниха, че тази година в инвестиционната програма на Община Казанлък са заложени за асфалтиране улиците „Тунджа“ – 750 кв. м и улица „Дружба“ – 800 кв. м.

Кметът Апостол Терзиев допълни, че съвсем скоро ще започне и ремонт на църковния храм „Свети Йоан Предтеча“. Средствата за него са отпуснати от дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет на стойност 10 000 лева.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com