Кметът на община Казанлък се срещна със сребърния медалист в Световното първенство по ММА Тенчо Караенев

   

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес със сребърния медалист от Световното първенство по ММА за аматьори Тенчо Караенев и неговия треньор Красимир Аладжов. Те са от казанлъшкия спортен клуб „Аргус – ММА“. Тенчо Караенев се е състезавал в категорията до 93 килограма и донесе единствения медал за България в това престижно световно първенство, което се проведе в Лас Вегас, САЩ.

Казанлъшкият спортист е курсант в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

„С искрена радост посрещнах новината за Вашето блестящо представяне на Световното първенство по ММА – обърна се към медалиста кметът на община Казанлък Галина Стоянова. –  Сребърният медал, който спечелихте, е изключително ценен за нас, казанлъчани, защото е извоюван от наш съгражданин. И не само това – Вашето отличие е единственото за България на това световно първенство, което ни прави още по-горди от успеха Ви.“

Тя изказа благодарност на състезателя и на неговия треньор Красимир Аладжов за приноса им в развитие на родния спорт и за достойното  представяне на престижни състезания, като им пожела здраве и още много спортни върхове. Кметът Галина Стоянова сподели още, че Община Казанлък полага усилия за подобряване на спортните бази, за да могат казанлъшките спортисти да тренират при по-добри условия. Кметът връчи на ММА боеца поздравителен адрес и му подари спортен сак.

Тенчо Караенев подчерта заслугата на своя треньор за постигнатия  успех и благодари на своите съотборници и на Община Казанлък за подкрепата.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com