Свържете се с нас

Казанлък

Кметът на община Казанлък получи награда от АБГР

Published

on

Галина Стоянова е наградена в категория „Успешно управление – средно голяма община“ за 2016 г. от Асоциацията на българските градове и региони. На официалната церемония по награждаването тя бе представлявана от младия общински съветник на ГЕРБ Иван Гитев. В обръщението си към участниците в официалното събитие и XII-та Национална конференция на Асоциацията г-н Гитев поднесе приветствията на кмета Галина Стоянова и благодари от нейно име за оценката на прилаганите добри практики в община Казанлък. Той извини отсъствието на г-жа Стоянова поради многобройните ангажименти на Кмета покрай кулминационните дни на Фестивала на розата 2016 и откриването на Новия музей на розата в града. Според г-н Гитев, обмяната на опит по време на форума е от полза за дейността на местната власт за подобряване на градската среда и стандарта на живота на хората по региони.

Официалната церемония се състоя в „Пирин голф & Кънтри клуб” край Разлог. Тя бе част от програмата на XII-то Общо събрание и Конференция на асоциацията на тема :„Местните власти и регионалното развитие”, които се проведоха на 03 и 04 юни 2016 г. Във форума взеха участие над 120 души. Сред тях имаше заместник-министри, областни управители, кметове, заместник-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, членове, партньори и приятели на Асоциацията. Всички те се включиха и в съпровождащата я церемония, на която се раздадоха вторите годишни награди на АБГР.

При откриването на конференцията Ергин Емин – изпълнителен директор на АБГР, подчерта че организацията вече 12 години осъществява съвместни проекти с фондация „Конрад Аденауер“. Настоящият проект е част от това сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на управлението в градовете – в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти. Председателят на Управителния съвет Найден Зеленогорски изрази надежда, че Асоциацията ще си сътрудничи и занапред с общините и представителите на местната власт в България.

В програмата на конференцията участваха изтъкнати лектори, като доц.д-р Антоний Гълъбов – десен анализатор. Презентацията му бе на тема: „Оценка на капацитета на местните власти за участие в регионалното планиране и развитие“. Арх. Белин Моллов – бивш заместник – министър на регионалното развитие в няколко правителства, представи „Опитът на общините – успешни практики и предизвикателства пред регионалното развитие“.

Подробно бяха обяснени новите промени в Закона за обществените поръчки, който засяга частта за местните власти – от г-н Валентин Панчев от Националното сдружение на експертите по обществените поръчки. Адв. Валентин Чечев представи начините за защита по съдебен ред на финансовите корекции по европроектите на общините.

Големите награди: “Заместник-министър – 2016″ отидоха при: заместник-министърa на земеделието и храните Георги Костов, в категория “Партньорство с гражданския сектор”, проф.Наньо Нанев – Съветник на Министъра, Министерство на земеделието и храните стана “Съветник на годината 2016“, а в категория „Областен управител на годината – 2016“ приза получи Бисер Михайлов – Областен управител – Област  Благоевград;

В трите основни категории, наградените кметове бяха: В категория: „Успешно управление – голяма община“  – Иван Портних – кмет на Варна; в категория:   „Успешно управление – средно голяма община“ – Галина Стоянова – кмет на община Казанлък; в категория:  „Успешно управление – малка община“ – Владимир Владимиров – кмет на община Кула.

Журито отличи в различните категории представителите на местната и регионална власти: В категория: “Областен управител 2016 – Регионално развитие” – Георги Ранов – Областен управител – Област Стара Загора; в категория:  “Екообщина“ – Методи Чимев – кмет на община Дупница; в категория “Успешно управление – Черноморска община” – Димитър Германов – кмет на Приморско; в категория “Успешно управление – Дунавска община” – Пламен Стоилов – кмет на Русе; в категория:  „Развитие на селските райони“- Калоян Илиев – кмет на община Ихтиман; в категория: „Културно-историческо наследство“- Мирослав Янчев – кмет на Златоград; в категория“Социални дейности” – Иван Барзин – кмет на община Вълчедръм; в категория:  „Инвестиции“-Красимир Герчев – кмет на община Разлог; в категория: „Бързоразвиваща се община“- Васко Стоилков – кмет на община Сливница; в категория “Развитие на туризма” – Владимир Джамбазов – кмет на община Долна Баня; в категория “Енергийна ефективност” – Георги Димитров – кмет на община Карнобат; в категория:  „Образование“- Валери Желязков – кмет на община Никопол; в категория: „Фолклор и традиции“- Любка Александрова – кмет на община Левски; в категория“Младежки дейности” – Георги Миланов – кмет на община Иваново; в категория:  „Етническа толерантност“- Юксел Ахмед – кмет на община Дулово.  В категория: „Заместник-кмет на годината 2016“ – Дончо Барбалов – зам.- кмет на Столична община; категория: „Заместник-кмет 2016 – образование и култура“ – Йордана Енева – зам.- кмет на Павел Баня; в категория: „Заместник-кмет 2016 – възможности и перспективи“ – Шериф Куванджъ – зам.- кмет на община Котел. В категория: „Районен кмет на годинатa“ – Иван Чакъров – Районен кмет р-н Красна поляна, София;  в категория “Секретар на община 2016” – Мариус Конов – секретар на община Монтана; в категория: “Председател на общински съвет 2016” – Генади Велков- председател на Общински съвет – Видин; в категория:  „Общински съветник 2016“ – Малина Едрева – Столичен общински съвет.

Отличените в различните категории, които не успяха да присъстват на събитието, ще получат наградите си лично от представители на управата на АБГР.

Пресцентър на община Казанлък

Продължете с четенето

Казанлък

Кола се блъсна в мантинела по пътя Стара Загора – Казанлък, има пострадал мъж

Published

on

На 14.10.2021 г., около 17:20 часа, по път I-5, между Стара Загора и Казанлък, в района на км.222+400, е настъпил пътен инцидент. По първоначална информация  л.а. “Фолксваген,” управляван от 35-годишен мъж, се е блъснал в мантинела.

От удара е пострадал 50-годишен мъж, пътувал в колата, получил е счупване с луксация на глезенна става. Настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Без наранявания са водачът и още двама мъже на 51 и 43 години, пътували в колата. Водачът е тестван с техническо средство, за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. В сектор „Пътна Полиция“ е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, б. “б” от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Иззеха пистолет “Макаров”, без номера и 48 боеприпаса от къща на 22- годишен мъж от Шипка

Published

on

На 14.10.2021 г. от служители на РУ-Казанлък е извършена проверка на имот в гр. Шипка, ползван от 22-годишен мъж. Намерени са и са иззети  пистолет “Макаров”, без номера и 48 боеприпаса, калибър 9х18. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано бързо производство  по чл.339, ал.1 от НК.

Продължете с четенето

Казанлък

Изложба „44 мига“ на фотографката Мария Цветанова представят в Казанлък

Published

on

Изложбата „44 мига“ на Мария Цветанова представя 44 черно-бели кадъра, запечатали красиви за авторката мигове и гледки от нейни пътувания в страната и чужбина. Фотографиите ни пренасят в Куба, Италия, Хърватска и в различни кътчета на България.

Откриването е на 18 октомври от 17.30ч. в Музея на фотографията и визуалните изкуства в Казанлък.

Авторката избира да дебютира с черно-бяла изложба, защото според нея черно-бялата фотография е по-въздействаща от цветната – чрез формите, светлината, контраста, а и защото фокусира възприятията към сюжета на снимката и в нея по-лесно може да се доловят емоциите. 

Повече за Мария Цветанова

Мария започва за се занимава с фотография преди много години във фотоателието към Лаборатията по рентгено-структурен анализ в Минно-геоложкия университет, където работи баща й. Изживяването в „тъмната стаичка“ е вълшебство за нея.

„Да видиш как от ваничките с проявител и фиксаж, изплуват образи и картини… Често си намирах поводи да отскоча до там, за да проявим с татко филмите и снимките, които заедно заснемахме с тогавашния ни фотоапрат Фед3, или както аз го наричах – Федята”, споделя Мария.

През 2010 г. заради предстоящо пътуване тя купува първия си по-сериозен фотоапарат. След година и половина е сериозно „хлътнала” по фотографията, която става част от нейния живот, а  фотоапарата –  неин най-добър приятел.

За Мария фотографията е страст, магия, смисъл, предизвикателство, себеизразяване.

Мария Цветанова е участвала в множество фотоконкурси, като през 2015 г. печели конкурса „България през твоите очи” със снимка на Ахтополския фар. През 2018 г. получава втора награда на фотоконкурса „Любима София“, организиран от хотел „Даунтаун”.

Има участие в сборната годишна изложба на Клуба на фоторепортерите „Фотомаймуни – отчет за 2018“ през месец декември 2018 г.

На 18-ти февруари 2019 г. в Клуба на фоторепортерите и фотографите в България е представена първата й самостоятелна изложба „44 мига“.

През септември 2019 г. взима участие в сборната изложба „Папата у нас“ в Клуба на фоторепортерите, посветена на гостуването на Папа Франциск в България.

През ноември 2019 г. неин кадър е включен в изложбата „Миг, в който дъхът ми спря“ в галерия Monochrome Hub VLC, Валенсия, Испания.

Продължете с четенето

Казанлък

Фестивалът на Стария град в Калейджи посрещна делегация от Казанлък

Published

on

По покана на кмета на община Муратпаша Юмит Уйсал, на шестия Фестивал на стария град гостува делегация от Казанлък, водена от Кмета Галина Стоянова. Тя е придружена от заместник-кмета Ахмед Мехмед и кмета на село Долно Изворово Ферид Бекиров.

В приветствието към участниците в  събитието домакинът споделя: “Нашият стар град Калейджи, разположен в Муратпаша – сърцето на Анталия, е на 3500 години. За всички нас е много важно древните градове да бъдат съхранени солидарно и да бъдат предадени на бъдещите поколения. Тази година провеждаме Шестия Фестивал на стария град Калейджи за създаване на мрежа между древни градове, която да подсили тази солидарност.“, заявява Юмит Уйсал.

Във фокуса на международния форум, който се провежда между 14 и 17 октомври, с участието на 35 града от 21 държави, са правата на хората да се възползват от културни ценности. Община Казанлък участва в арт проявите, които се проведоха по улиците и пътищата на Калейджи, под формата на тържествено фестивално шествие, в поредицата от срещи на тема „Епични и героични истории на живите стари градове“, които целят запазване на автентичния облик и съхраняване на древната култура и културно-историческо богатство на отделния стар град.

Историческият квартал „Калейджи“, известен като Старият град, се намира в старата част на Анталия. Той е изпълнен със древни забележителности, красиви дървени къщи, градени преди векове, някои от които – възстановени. Калейджи („ограден град“, макар вече портите и стените отдавна да са останали в миналото) се намира в центъра на куроррта на Турската ривиера – Анталия. Основно перо в икономиката е туризмът.

Може да бъде изображение с 4 души, включително Ахмед Мехмед и изправени хора
Може да бъде изображение с 8 души, изправени хора и на закрито

Може да бъде изображение с 5 души, включително Ахмед Мехмед, изправени хора и на открито
Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп за 15 октомврти: Тези 3 зодии да внимават с парите

Published

on

Везни – Днес ще бъдете по-емоционални от обикновено, което може да усложни деня ви повече, тъй като лесно ще реагирате на всеки дразнител. Трудно ще ви се отдават опитите да се прикриете или да се сдържате. Интуицията ви се засилва и е чудесно време да се свържете с висшето си „Аз”.

Скорпион – Необходимо ви е да направите живота си по-колоритен, да намерите нови източници на вдъхновение, да внесете нотка на неопределеност в обичайната обстановка – да  оставите всичко да работи за вас. Чудесен момент за флиртуване.

Стрелец – Ако е възможно, избягвайте да обсъждате онези проблеми, които са ви неприятни. Настройте се за добра и спокойна вечер, прекарайте я в удобна за себе си среда: използвайте всички възможности за възстановяване на умствените сили.

Козирог – Луната ще помогне да нулирате натрупания негатив и да погледнете по-новому на всичко, което се случва.  Не изкушавайте съдбата с необмислени действия. Не бързайте с нещата, просто изчакайте и времето ще постави всичко на мястото. 

Водолей – Някои ще излязат с нови и иновативни предложения за дадена задача, проект или проблем.  Романтична среща или с приятели ще ви зарадва много. Не е изключено да получите неочакван подарък, приятна изненада или специално внимание.

Риби – За да постигнете целите си, са нужни благоразумие, самодисциплина и търпение. Звездите ви съветват да не оставяте личните си дела настрана, за да задоволявате нечии други прищевки и желания. В личен план може да се наложи да направите компромиси, за да постигнете хармония.

Съветите на Фортуна
Мистериозен ден, надарен с мощна универсална енергия. Има голяма вероятност да срещнете нещо мистериозно, непознато, отвъдно. Загадките могат да ви чакат на всеки етап от живота, във всяка ситуация. Погледнете по-отблизо онези, които ще ви заобиколят на този ден.

Може би ще успеете да разгадаете някоя стара тайна или да си отговорите на въпрос, който ви измъчва от дълго време. Денят е подходящ за езотерични практики, превръщайки всякакви желания в реалност с помощта на магически ритуали, йога, създаване на амулети, талисмани.

Вашето подсъзнание няма да функционира както обикновено, а в напълно различен, необичаен режим, който ви позволява да получавате интересуващата ви информация понякога по необичаен начин.  

Източник: tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

Денят на чистите ръце е

Published

on

Светът отбелязва Деня на чистите ръце.

Традицията води началото си от 2008 г., обявена от Общото събрание на ООН за Световна година на хигиената.

Идеята е да се повиши информираността на обществеността за значението на миенето на ръцете,  като мярка за предпазване от болести. Мотото на деня за 2021 г. е: „Нашето бъдеще е в ръцете ни. Да бъдем заедно”.

Миенето на ръцете беше една от първите препоръки на Световната здравна организация, заедно с носенето на маски, в борбата срещу разпространението на COVID-19.

новини.бг

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com