Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова присъства на представянето на книгата „Всеки живот си заслужава“

   
Инженерите Койчо Русев и Алекси Кесяков представиха книгата „Всеки живот си заслужава“в рамките на кампанията за безопасност на движението
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна със секретаря на Държавно- обществената комисия по безопасност на движението Алекси Кесяков и с инж. Койчо Русев- член на УС на АЕБТРИ и председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт и Национална транспортна камара. Срещата се проведе в двора на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в Казанлък.
Темата бе безопасността на децата по пътищата, като по време на срещата бе представена и книгата „Всеки живот си заслужава“ на инж.Койчо Русев и инж.Алекси Кесяков. Те споделиха, че искат тази книга да достигне до повече хора, за да променят мисленето си и да станат по- отговорни и по- загрижени за здравето си- своето и това на всички останали.
Кметът Галина Стоянова поздрави участниците в полезната инициатива и благодари на организаторите, като заяви, че тяхното желание за включване в това събитие е показател за отношението им към безопасността на движението и към здравето и живота на децата. „През последните години успяхме да направим много, за да обезпечим безопасността на движението- подновихме светофарните уредби на три знакови кръстовища в Казанлък, както и поставихме камери на пикови места“, сподели кметът Стоянова.
Авторите на книгата подариха 200 броя от нея на Община Казанлък, а посланието на кмета Галина Стоянова към децата, които ще я отнесат у дома, е да я покажат първо на своите родители, за да си припомнят те правилата за движение по пътищата и да бъдат отговорни, когато са зад волана.
За децата от казанлъшките училища бяха организирани игри и викторина, в които активно участие взеха и преподаватели и ученици от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт- партньор на Община Казанлък във всички кампании по безопасност на движението по пътищата. Демонстрации по колоездене направиха и учениците от ОУ „Чудомир“- Казанлък.
Мероприятието уважиха експерти от Общинска администрация, учители от всички училища на територията на общината и кметове на кметства.
17.09.2015г.                                    Пресцентър на Община Казанлък

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com