Кметът Галина Стоянова поздрави лично живущите в новообзаведения Дом за стари хора „Петьо Ганин“ в Казанлък

   

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова отправи личен поздрав към живущите в Дом за стари хора „Петьо Ганин“№ 52, за чието облагородяване бяха вложени 120 000 лева в рамките на проект „Красива България“ към Министерство на труда и социалната политика. Проект „Осигуряване на достъпна среда в сградата на Дома за стари хора“ е разработен по извънредна кампания, като чрез неговата реализация се осигурява достъпна среда на обществена сграда, отчитайки специфичните нужди на хората с намалена подвижност и на хората с увреждания. Съфинансирането от страна на Община Казанлък е в размер на 15 % от бюджета.

Снимка на Община Казанлък.


Всички хора посрещнаха по стара българска традиция с хляб и сол изключително сърцато и с вълнение кмета на града, благодариха за внесения уют, пожелаха да изкажат своето удивление от нововъведенията. С усмивки и протегнати ръце за поздрав, възрастните хора поканиха кмета Галина Стоянова в техния дом. Кметът лично посети всяка една стая в Дома, разгледа новото обзавеждане и изрази надежда, че сега обитателите ще се чувстват още по- комфортно, приятно и сигурно. „Сега спим спокойно, чувстваме се поласкани, шкафчетата са красиви и функционални. Позволете ни да изразим своята благодарност, обич и уважение към Вас, да Ви прегърнем и поканим у дома“, в такава атмосфера посрещнаха кмета всички живущи в Дома.

Снимка на Община Казанлък.

Кметът Галина Стоянова се обърна към възрастните хора с думите: “Днес вниманието трябва да бъде насочено към всички вас- домуващите тук, защото всичко направено е с грижа за вас. Благодаря на директора на Дома госпожа Кърпачева и нейния екип затова, че подготвиха проекта и направиха така, че той да бъде спечелен. Нашето желание е да направим така, че в град Казанлък и младите, и старите хора, да живеят спокойно“. Кметът Стоянова допълни още, че е изключително щастлива да види всяка искрена усмивка на домуващите, тяхната радост и вълнение от обновения интериор на Дома за стари хора.

Проектът на Община Казанлък „Закупуване на обзавеждане за спалните помещения на Дом за стари хора „Петьо Ганин“ № 52 в Казанлък е сред одобрените проекти за 2019 година от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика. Община Казанлък е закупила нови легла с повдигащ механизъм, матраци и индивидуални шкафчета за 60 потребители, настанени в дома.

Общата стойност на проекта е в максимален размер от 30 000 лева, съгласно регламента за кандидатстване на Фонд „социална закрила“. 27 000 лева са безвъзмездно финансирани от Фонда и 3 000 лева съфинансирани от Общината.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com