Кметът Галина Стоянова инспектира ремонта на стадион „Севтополис“

   

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и заместник кметовете Лилия Цонкова и Даниела Коева, посетиха днес стадион „Севтополис“, където текат усилени ремонтни дейности.

С Решение на Общински съвет-Казанлък, бе направена промяна в бюджета на Община Казанлък и в Инвестиционната програма на Общината за 2015 г., така че да бъдат осигурени средства в размер на 124 000 лв. за ремонт и реконструкция на градския стадион. Община Казанлък е кандидатствала с проект към „Красива България“ за финансиране на дейностите, като 50% се осигуряват от програмата, а 50% са собствено финансиране. Проектът на община Казанлък е класиран като втора резерва при разглеждане от комисия на „Красива България“ към МТСП, но не е одобрен за финансиране, поради ниската безработица в общината, сочи в мотивите си съответният орган.

Стадион „Севтополис“ се нуждаеше от спешен основен ремонт, тъй като е строен през 1963 г. и през тези 52 години са извършвани само частични ремонти. Този факт, както и редицата предписания на контролните органи като РЗИ-Стара Загора и на РС ПБЗН – Казанлък, както и незадоволителното състояние на спортната база, наложи Община Казанлък да предприеме действия по извършване на строително-ремонтни работи.

Необходимостта от основен ремонт е продиктувана и от факта, че самият стадион е едно от най-големите спортни съоръжения в Казанлък, с капацитет 15 000 седящи и 3000 правостоящи места. Тук ежегодно се провеждат футболни турнири, ученически игри по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, състезанието „Млад огнеборец“ и редица други турнири и състезания. Средно 500 деца, младежи, мъже и жени, активно занимаващи  се със спорт, използват базата.

Очаква се ремонтът на стадион „Севтополис“ да приключи най- късно до 20-ти септември тази година.

През това лято със средства от бюджета на Община Казанлък бе реновирана и сградата  и тренировъчното футболно игрище на детско-юношеската школа на ФК „Розова долина. Направен бе ремонт на покрива на сградата, фасадата, а вътрешните помещения са пребоядисани, сменена е старата дограма с нова алуминиева в баните и съблекалните, подменена е ВиК – инсталацията, поставени са нови шкафчета за спортистите, подновена е тревната настилка на игрището.

В полигона за хвърляния е сменена защитната мрежа за хвърляне на диск и чук, направен е постамент за тренировки на спортисти с увреждания.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com