Кметът Галина Стоянова е поканена за патрон на честванията по случай 155 години НЧ „Искра – 1860“

   

По инициатива на кмета на община Казанлък Галина Стоянова днес се проведе работна среща с настоятелството на НЧ „Искра- 1860“ и директорите на общински културни институти – Общински театър „Любомир Кабакчиев“, ОБ „Искра“, Художествена галерия, ИМ „Искра“, ЛХМ „Чудомир“, Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства по повод отправена покана от НЧ „Искра – 1860“ за отбелязване на 155-годишнина от основаването на читалището. Идеята на настоятелството е това да бъде празник за всички културни институти, чиято история е свързана с читалище „Искра“, а мотото, по което да премине празникът, да бъде „Родени от искрата“.

Настоятелството на НЧ „Искра – 1860“ отправя покана към кмета на община Казанлък Галина Стоянова да бъде патрон на честването.

Днес бяха обсъдени възможностите за включване на всеки културен институт в тържественото отбелязване на годишнината със свое събитие, като на следващата среща ще бъдат конкретизирани и самите предложения. Самото честване се предвижда да се проведе през втората половина на месец декември 2015 г.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com