Катерачният “Селт” отбеляза 15 години в състезанията с нови победи

   

Надяваме се да изплуваме до върха”

Край атрактивната и модерна катерачна стена до Младежкия дом Казанлък отново събра почитателите на екстремните спортове. Деца, юноши и девойки от 11 клуба се съревноваваха за медалите на БФКА, Община Казанлък и клуб „Селт“ в две състезания от календара на спортистите. Съботният ден (12 май ) предложи много положителни емоции за домакините, които отпразнуваха 15 години от основаването си с традиционната Купа „Селт“ за юноши и девойки от 12 до 19 години, а в неделя се проведе и републиканската надпревара за децата 7-11 години. В състезанието стартираха близо 120 участника от 11 български клуба, като местните катерачи започнаха ударно да трупат медали.

Националният състезател Йоанна Недялкова (14-15 г.) триумфира с две първи места в дисциплините на състезанието „трудност“ и „скорост“. С по две трети места в своите групи са съотборниците й Иван Бонев и Стоян Петров, също част от националния юношески отбор по спортно катерене. Тимът на „Селт“ спечели и трето място в отборното подреждане. В последвалото ден по-късно републиканско първенство бронзови медалисти станаха Кристиан Ботев (до 7 г.) и Анна-Мария Бонева (8-9 г.). Треньорът на младите спортисти Никола Недялков, организатор на традиционното за града на розите съревнование в спортното катерене, разказа и повече подробности за мащабната проява, подкрепена от десетки доброволци от града ни и със съдействието на Община Казанлък, за да бъде проведено състезанието за петнадесета година.

” Около 170 кв. м. е стената, която трябваше катерят нашите малки участници. Направихме за тях по 6 маршрута, за да имат повече възможности катерачите, с оглед на това, че сред тях има и много силни състезатели, европейски шампиони. В последните години нивото на състезателите от България в спортното катерене се вдигна. Имаме едно първо място в Европа, участие на финали. Двама дебютанти от Казанлък влязоха в националния отбор за сериозните европейски състезания. Това са Иван Бонев и Йоанна Недялкова. Стоян Петров вече участва в големите спортни форуми от 2017 г., като част от националния отбор. Надяваме се да изплуваме до върха.”

 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com