Канят„КАЗАНЛЪК ВОЛЕЙ – БАГИРА” на силен международен турнир в Турция

   

Представителният женски тим на „Казанлък Волей – Багира” получи персонална покана за участие в силен международен турнир в Турция. Поканата дойде от известния турски мениджър Мехмед Башаран, който е главен организатор на надпреварата, както и благодарение на добрите контакти на изпълнителния директор на “розите” Деко Григоров и на президента на клуба Васил Аргиров.

Турнирът ще се проведе в средата на октомври в турската столица Истанбул и ще събере няколко елитни отбора
​от​ тяхната елитна женска Суперлига, както и ​три ​чуждестранни тима от балкански страни. Сред поканените са турските „Илбанк“ (Анкара), „Чанаккале Беледийеспор“ и „Саръйерспор Беледийеси“ , ​отбор от Сърбия, ​както и румънският ексшампион КСМ – Букурещ.

По програма за състезанието в турския мегаполис са предвидени да участват общо 8 отбора, които ще бъдат разпределени на две предварителни групи. Първите два ​тима
от всяка група ще се срещнат на полуфиналите. Победителите в тях ще играят финал, а победените – малък финал за 3-4-то място. Третите отбори в двете предварителни групи пък ще се срещнат в директен двубой за петото място.
Групата от Казанлък ще бъде посрещната в Истанбул освен от турски мениджър Мехмед Башаран, но и лично от спортния директор на елитния турски тим „Саръйерспор Беледийеси“ Дидар Каяхан и старши треньора им Мехмед Бедестенлиоглу – бивш главен селекционер на девическия национален отбор на Турция.
Както е известно „Саръйерспор Беледийеси“ (Истанбул) – двукратен шампион на Турция в тяхната женска Суперлига, и „Казанлък Волей – Багира” от 4 години ​насам ​
поддържат много близки приятелски отношения и клубните им ръководства имат договорка за съвместно взаимно сътрудничество и обмен. “Розите” на два пъти гостуваха на елитния турския клуб от Истанбул за турнири и съвместни тренировки.
Нека припомним, че след двата контролни мача с туркините, в знак на уважение, президентът на „Саръйерспор Беледийеси“ (Истанбул) Али Ергинч подари на ​
президента и основен спорсор „Казанлък Волей – Багира” Васил Аргиров специален плакет на Истанбул. ​
По време на престоя си в южната ни съседка казанлъчанки ще отседнат в баровския квартал Саръер и ще имат на разположение луксозната многофункционална спортна зала на „Саръйерспор Беледийеси“.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com