Казанлъшки учители се отказват от букети в помощ на лечението на колежка

   

Пет училища и една детска градина в Казанлък се включиха в кампания в помощ на лечението на Даниела Драгиева, дългогодишен учител в ОУ ”Чудомир”. Те отправиха общ призив към родители и ученици за Първия учебен ден да не им купуват цветя и вместо това да помогнат за каузата в подкрепа на обичания учител изпаднал в беда.

“Да подкрепим г-жа Даниела Драгиева, дългогодишен учител в ОУ ”Чудомир”! Скъпи родители, призоваваме Ви, не купувайте цветя, а оставете “букета” си в касичката за дарение на входа на училището на 16-ти, 17-ти и 18-ти септември. Така – вместо десетки букети, на едно място ще се съберат смислени, немалки дарения за кауза, която ще помогне на г-жа Драгиева. Дарените средства ще се превърнат в нещо добро. Има толкова голяма нужда от щедрост и съпричастност в нашия свят – винаги ще се намери добро същество в беда! Дани заслужава нашата подкрепа! Благодарим Ви от ❤️! “, това гласи призивът на учителите от ОУ “Чудомир” в града на розите. Към този призив се присъединяват и училищата ОУ “Паисий Хилендарски”, ОУ ”Н. Й. Вапцаров” и СУ ”Екзарх Антим I”, ОУ “Кулата” и детска градина “Здравец”.

“Нека помогнем да се завърне в родния град!”

“Има толкова голяма нужда от щедрост и добрина в нашия свят – винаги ще се намери добро същество в беда!”

“Така – вместо десетки букети, на едно място ще се съберат смислени, немалки дарения за кауза, която ще помогне на г-жа Драгиева.”, посочват още педагозите.

Даниела Драгиева е дългогодишен учител в Основно училище “Чудомир”. На 20 август 2019 по време на екскурзия в Швейцария Даниела Драгиева получава сърдечен арест. Независимо от бързата реакция на хората от екскурзията, които и отдават първа помощ и бързо пристигналата линейка, в рамките на 3 минути, Драгиева изпада в кома за около 10 дни. В момента се намира в Университетска болница в Женева, Швейцария. Вече е в съзнание, свалена е от командното дишане, но все още е в тежко състояние.

Роднините на Даниела искат да я приберат обрано в Казанлък, където ще могат да полагат необходимите грижи.

За целта обаче им трябват средства, с които те не разполагат. Към момента е уредено при нейното транспортиране от Швейцария, да бъде приета в МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, където временно да бъде под медицински контрол.

Даниела Иванова Драгиева е родена на 1 октомври 1964. Тя е начален учител в ОУ “Чудомир” с над 25 години стаж и класен ръководител на няколко поколения ученици. 

Дарителската смета в помощ на Даниела Драгиева е в Обединена българска банка /ОББ АД/ на името на нейния брат Руси Иванов Драгиев:

Банка:  Обединена българска банка

IBAN:  BG81UBBS80021086604440

BIC:  UBBSBGSF

Титуляр:  Руси Иванов Драгиев

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com