Казанлъшката ПМГ„Никола Обрешков“ се сдружава с японска гимназия

   

Казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с гимназия в японския град- приятел на Казанлък- Мунаката.Събитието е без прецедент до момента в 20 годишните приятелски вързки между Казанлък и японски градове.
Част от Меморандума е и възможността в казанлъшкото училище да се изучава като свободно избираем предмет японски език.

На официалната церемония ще присъства директорът на казанлъшката ПМГ Красимир Дамянов и Ивелин Узунов- преподавател в гимназията. Двамата са част от официалната казанлъшка делегация, която отпътува за японската град  Мунаката, за поредното издание на Дните на българската култура там. В основата на Фестивала на България и на делегацията са танцьорите от ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Почетният гражданин на Казанлък Христо Стоянов. За Япония пътува и тазгодишната Царица Роза Вероника Кънева.

По време на японска визита делегацият от Казанлък ще има поредица от срещи с представители на местите власти.

Специални дарове и покана за посещение на Празника на розата догодина или на Тракийските празници, с гостуване на японски състав, отправя кметът на община Казанлък Галина Стоянова към новата кметица на Мунаката Мисако Изу, в нарочен поздравителен адрес.

Традиционни български сувенири и специална Бяла книга  са даровете на казанлъшката Математическа гимназия към новите им японски приятели от гимназията в Мунаката. Бялата книга, която е със символите на двете страни, ще отразява впечатленията и срещите между двете страни напред в годините.

По време на поредното 20-дневно японско турне, танцьорите от ансамбъл „Арсенал“ ще имат близо 30 концерта на различни места в Страната на изгряващото слънце.

Дарик, Д. Бобева

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com