Казанлъчани спечелиха три медала от Държавното първенство по нощно ориентиране

   

Казанлъчани спечелиха три медала от Държавното първенство по нощно ориентиране за купа «Ехо». Състезанието се проведе в северните покрайнини на старопланинското градче Тетевен. Използувайки топографска карта, челна лампа и компас казанлъшките ветерани Тончо Нейчев и Павел Михалев заеха първите две места възрастова група М 60, а Мариана Димитрова е втора в група М 50.
Председателят на Българската Федерация по ориентиране проф. Атанас Георгиев награди с медали състезателите от Клуба по ориентиране към Туристическо дружество „Орлово гнездо” .

Васил Цветков бе единственият участник от Казанлък на световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Арко, Италия. Той е с най-добро представяне в дисциплината „скорост“, където е 34-ти. На „трудност“ е с 52-ро място, а в дисциплината „боулдър“ е 65-ти при състезателите над 18-19-годишни.

Италианското градче бе домакин на проявата от 28-ти август до 5-ти септември. В състезанието участваха над 600 млади катерачи от 51 страни. Васко, който катери с екипа на „Селт” с треньор Никола Недялков, има два старта в европейски първенства и две участия в Европейски купи. В Италия той направи дебют на световно първенство.

От клуба на Васко изказват сърдечни благодарности на Илиян Тошков- българин и приятел на казанлъшките катерачи, живеещ в Милано. Именно с негова помощ казанлъшкият катерач стига навреме за първото си участие в световно първенство. Поема и извозването на момчетата към Милано за обратния полет към родината. Треньорът им пътува самостоятелно , а младежите за кой ли път се сблъскват с ред трудности около престоя си в чужбина, за което и друг път са се жалвали национали. За щастие прибират се невредими и гледат към следващите състезания, отново зад граница.

Балканското първенство по спортно катерене в Македония е на 27 септември и в него „Селт” ще участва с повечето си състезатели. Месец по-късно е „Белград Трофи”. У предстоят Държавно първенство за подрастващи в дисциплините „трудност” и „скорост”във В. Търново, а през ноември – за мъже и жени в София.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com