Казанлъчанин със златен медал от Лондон в състезанията по ММА за аматьори

   

Дориан Дерменджиев, от отбора на СК „Аргус ММА Казанлък“, се завърна със златен медал от Лондон, където участва в силен турнир от веригата WCMMA 20, измежду шампионите на Европа. В своята категория 77 кг. Дориан спечели най-ценния си медал златен медал от Лондон в състезанията по ММА за аматьори, представяйки достойно страната си, Казанлък, треньора Красимир Аладжов и влизайки в ранглистата на Европа.  В двубой срещу англичанина Марсел Романовски казанлъшкият боец игра с превъзходство, въпреки славата на съперника му, който няма загуба за последните две години. Срещата завърши победоносно с 3:0 съдийски гласа за представителя на казанлъшкия „Аргус ММА“. Дориан, който пазеше силите си за силния турнир, успя отново да вдигне на крака  лондонската публика. Преди години, при гастрол в столицата на Великобритания, казанлъшкият младеж бе горещо аплодиран, но от музикалната сцена, като пианист. В по-ранни години Дориан се славеше като възпитаник на музикалния педагог Мариана Мъгева.

24-годишният казанлъчанин, предпочел днес да търси място сред най-добрите на сцената при бойците, отново ликува, а радостта му намери израз в спонтанно излизане от клетката и развяване на националния трибагреник, докато съдиите изчакваха завръщането му на ринга, за да обявят победителя в срещата.От четиримата българските участници, заминали за Лондон в надпреварата, която се проведе на 12 юни, двама се завърнаха с медали. В турнира участваха общо  38 състезателя от Великобритания, Испания, Румъния, Ирландия, Испания, Бразилия, Литва и България. Домакин на проявата бе прочутата зала „Трокси“.

Очаквано, шампионите на страната ни по ММА за аматьори Гюлтен Котелов в кат. 65 кг.  и Тенчо Караенев (93 кг.) , състезатели на казанлъшкия СК „Аргус ММА“, са част от националния отбор на България, който ще участва на Световното първенство за аматьори през лятото на 2015-та година.

В началото на  седмицата, от 15 до 27 юни, Банско събра националния тим за последни тренировки, преди големия спортен форум.
Световното първенство по ММА за аматьори ще се проведе в Лас Вегас от 6 до 11 юли. Седем бойци, които спечелиха националните титли в своите категории, ще представят България в САЩ. Това са Николай Иванов (кат. 55 кг), Стелиян Иванов (60 кг), Гюлтен Котелов (65 кг), Фердун Османов (70 кг), Йово Николов (77 кг), Тенчо Караенев (93 кг) и Даниел Гълъбаров (120 кг).
Ще направя всичко необходимо момчетата да се чувстват комфортно по време на подготовката и на самото първенство, и да мислят само за победи и титли, обеща след държавното първенство президентът на  Българската федерация по ММА Станислав Недков.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com