Казанлъчанин спечели трето място в американски конкурс в Чикаго по спортни танци

   

Българска двойка по спортни танци спечели трето място в американски конкурс в Чикаго. Александър Нашев, който е бивш възпитаник на КСТ „Роза” и Валерия Бозукова имат 16-годишен стаж в състезанията. И двамата живеят в Чикаго. Дължат първите си стъпки в професионалното поприще на своите български треньори. Нашев е възпитаник на спортната фалимия Петър и Ваня Радеви.

В последния конкурс за таланти се класираха трети при професионалните двойки на латино-американски танци, получават и награда за любимци на публиката.

Александър преподава частни уроци по танци, а партньорката му работи в Денс център Чикаго. Имат идея заедно да отворят танцово студио, където ще преподават уроци на деца и възрастни. Вероятно, това ще стане наесен, споделят двамата българи. Сашо е поредният пример за това, че в Казанлък расте много талантливо поколение, което е достигнало професионалното ниво и се реализира в преподаването на танци, казва треньорът му Петър Радев, който пази отлични спомени за успехите на казанлъчанина на паркета, от името на клуб „Роза”. Александър е носител на Купа България в латино-американските танци, бивш шампион на България в детските танцови двойки.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com