Казанлък ще отбележи с редица събития Международния ден на музеите

   

Във връзка с честването на този ден и на Европейската нощ на музеите нa 16 май всички музей и галерии в града ще обявят вход свободен от 9:00 до 23:00 ч.
Програмата е разнообразена и допълнена с редица събития, насочени към младите хора от град Казанлък.
,,Нощта на музеите“ ще стартира на 16.05.2015 г. от 8.00 ч. на поляната зад ,,Тракийска гробница“, където ще бъде изградена стена за катеренеот Алпийски туристически клуб Казанлък,, ще бъде поставена киностена за прожекции от ‚Айляк Хамаци‘ с люлки за въздушна йога,
В инициатиавата ще вземат участие.-, 17:00ч. Царска чешма – Лъвова чешма ще представи беседа с кратка история за чешмата- паметник на площат ‚Севтополис‘ от ОБ‘Искра.
17:30 ИМ ,,Искра“- Гостуваща изложба „Емпорион Пистирос в Тракия” на АМ „М. Домарадски” – гр. Септември и Съкровищата на Регионален Исторически Музей – Плевен. Също така ще могът да се разгледат постоянните екпозиции на музея , които включват : Архиология, Средновековие , Възраждане, Етнография, Нова история , Най – нова история.
19:00ч.- За забавление на гостите сме подготвили представление на рояла на Петко Стайнов.
Казанлъшката тракийска гробница гостите ще имате възможност да се насладят на уникалните стенописи в куполното помещение, и да се забавлявате от 19:30ч. огнено шоу и присъствието на 2 кукли тракийски владетели. ,
НПМ ,,Шипка- Бузлуджа“ В Паметника на свободата /площадка за временни изложби/ на връх Шипка бе открита съвместна изложба на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа” и РИМ – гр. Сливен, посветена на 175-годишнината от рождението на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа,
къща-музей ,,Чудомир“ Къща- музей ‚Чудомир‘ – Къщата на изтъкнатия български писател, художник и обществен деец Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Тя е архитектурен паметник на културата от национално значение. Това е единственият литературно-художествен музей в България. Точно поради тази причина ще ви накараме да усетите силата на неговата поезия. Представена ,като отделни беседи в изпълнението на млади и талантливи момичета и момчета от 17 :30ч. а група музиканти ‚Ривар оф Фламес‘ в 19:00ч. 21:00ч Историко-етнографски комплекс „Кулата“ е изграден в най-старата част на Казанлък.
Навлизането на европейския бит и култура в живота на казанлъчани, което пък е свързано с търговията на розово масло по света.
Нашите домакини ще ви разкажат за вълшебството при възрожденската епоха.
Разбира се всичко това ще бъде свързано с песни ,танци и хора.,
Фондация ,,Юнайтед авангард артист“ с проект –координатор Виктория Маринова .

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com