Казанлък, Смолян и Тутракан първенци за култура и фестивали

   

В рекордната по туристически посещения 2016 г., Казанлък, Смолян и Тутракан взеха наградите в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в конкурса „Кмет на годината 2016“. В нея националният онлайн вот определи градоначалниците, които превръщат успешно градовете в емблема на атрактивни туристически дестинации и фестивали. Наградите на отличниците бяха връчени от шефа на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. В раздела „Малка община“ призът взе кметът на Тутракан Димитър Стефанов, в раздела „Средна община“ – колегата му от Смолян Николай Мелемов, а за „Голяма община“ отличието отиде при градоначалника на Казанлък Галина Стоянова.

За мен е голяма чест и радост да наградя хората, които на дело изпълняват идеите ни от преди 15 години, които трябва да възстановят своите ценности и правят всичко да популяризират историята, обяви директорът на НИМ Божидар Димитров. Спечелилият кмет на Тутракан Димитър Стефанов заяви: „Ще отправя един апел към всички и към НСОРБ – нека всячески да помагаме на екипа на г-н Томов, за да го има този форум. На много хора трябва да благодаря, най-вече на моето семейство, което е с мен през цялото време. Благодаря на общинската администрация и на хората в Тутракан, които ми повярваха, че Тутракан от един неразпознаваем град може да бъде известен в цяла Европа“.

img_2947

 

“Както каза г-н Томов, в днешния сложен, пъстър и леко объркан свят е много важно да запазим обичаите и традициите, защото това ни прави ценни, това ни прави различни и това ще ни запази като нация. В Рожен събрахме над 300 000 души и вярвам, че всички ще ни подкрепите да запазим българщината“, каза от своя страна кметът на Смолян Николай Мелемов.

img_2962
Николай Мелемов

„Благодаря на правителството, защото помощта, която ни оказаха бе незаменима и ни даде възможност да вървим напред. Използвам възможността да благодаря на организаторите и да поканя всички на празника на тракийските царе”, заяви началникът на кабинета на кмета на Казанлък Сребра Касева.

кмета.бг

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com