Казанлък, Павел Баня и Мъглиж ще подпомагат 200 домакинства по проект

   

200 застрашени от кризата с коронавируса домакинства и техните деца ще подкрепи проект на сдружение „Бъдеще за децата“.
 
Той е финансиран по програма „ИРИС“ заедно с още един проект на обща стойност 38 900 лева.
 
Проектът цели да осигури не само основните нужди на децата и техните семейства – от храна и хранителни продукти до хигиенни материали, учебни помагала, материали за работа в дома, но и да предоставя консултиране и социално-психологическа подкрепа за семействата.
 
Проектните дейности предоставят възможност за подпомагане на тези уязвими групи, да се подобри климата в семейните отношения и да се създадат условия на сигурност в бъдещето и спокойствие в утрешния ден.
 
Общата стойност на полученото финансиране е 20 000 лв., а дейностите ще се изпълняват в период от 1 юли до 30 октомври на територията на общините Казанлък, Павел Баня и Мъглиж.
 
Програма „ИРИС“, подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, а основен дарител е Фонд „Мечтата на Таня“.
 

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com