Свържете се с нас

Казанлък

Казанлък и спортна зала “Багира” са домакини на шестия пореден турнир от Скаут лигата

Published

on

Казанлък и спортна зала “Багира” от днес са домакини на шестия пореден турнир от Скаут лигата по волейбол на България, която през този сезон е за момичета родени 2002/2003 година.
Надпреварата от уникалния проект на Българската федерация по волейбол за развитие на младите волейболистки ще се проведе в продължение на 3 дни в града на розите – от днес до 13 март (петък, събота и неделя).

Домакинството бе спечелено заради най-добрите предложени от всички кандидати финансови и организационни условия – както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници.
Домакинството е и заради отличната огранизация, която шефовете на спортен комплекс „Багира“ и на клуба правят винаги при организацията на всякакви състезания.

Форматът и на този турнир – в Казанлък от Скаут лигата, се запазва от предишните издания. В надпреварата ще участват общо 8 отбора, но ще има промени в участниците.
Два тима се завръщат след едномесечно отсъствие – победителят от четвъртия турнир Арда (Кърджали) и Марица (Пловдив). Два отбора отпадат – съответно заелите последните две места в последния турнир – Звезди 94 (София) и Локомотив 1929 (София).
Нов отбор също ще се присъедини към надпреварата, като това е победителят в три квалификационни турнира в регион Добруджа – Омуртаг (Омургаг).

Осемте участника в шестия турнир освен малките волейболистки на Казанлък Волей – Багира са още Левски (София), ЦСКА (София), Славия (София), ЦПВК (София), Марица (Пловдив), Арда (Кърджали) и Омуртаг (Омуртаг).
Отборите ще бъдат разделени в две предварителни групи по четири тима, в които се играе всеки срещу всеки. Първите два оформят финална четворка, в която се играе на “разменка”.
Победителите спорят за първото място, победените – за 3-4 място.

Третите отбори в групите играят за разпределение на пето-шесто място в крайното класиране. Последните от груповата фаза спорят за седма-осма позиция в крайното подреждане на турнира.

След тегленето на жребия стана известно, че двубоите Левски – Омуртаг и Марица – Арда откриват шестия волейтурнир от Скаут лигата на България за момичета, родени 2002/2003 година.
Така сините, които са първенец в четири от петте изиграни турнира до сега и представителките на Кърджали, които спечелиха четвъртия турнир стартират заедно в надпреварата в Казанлък.
Както в петото състезание в София, така и сега мачовете от груповата фаза ще се играят едновременно в две зали в Казанлък, като така състезанието става по-компактно.
Впоследствие двубоите за 3-4 и 1-2 място ще се играят само в официалната зала на ВК Казанлък Волей – Багира.

Програма на турнира в спортна зала “Багира” в Казанлък:

Предварителна група А

11.03.2016, 15:00 б.в.: Левски – Омуртаг
11.03.2016, 16:00 б.в.: ЦПВК – Казанлък Волей – Багира
12.03.2016, 10:00 б.в.: Омуртаг – Казанлък Волей – Багира
12.03.2016, 11:30 б.в.: Левски – ЦПВК
12.03.2016, 15:30 б.в.: ЦПВК – Омуртаг
12.03.2016, 17:00 б.в.: Казанлък Волей – Багира – Левски
Предварителна група Б
11.03.2016, 15:00 б.в.: Марица – Арда
11.03.2016, 16:00 б.в.: ЦСКА – Славия
12.03.2016, 10:00 б.в.: Арда – Славия
12.03.2016, 11:30 б.в.: Марица – ЦСКА
12.03.2016, 15:30 б.в.: ЦСКА – Арда
12.03.2016, 17:00 б.в.: Славия – Марица
Финална фаза
13.03.2016, 09:30 б.в.: Полуфинал 1: 1А – 2Б
13.03.2016, 09:30 б.в.: Полуфинал 2: 1Б – 2А
13.03.2016, 11:00 б.в.: Мач за петото място: 3А – 3Б
13.03.2016, 11:00 б.в.: Мач за седмото място: 4А – 4Б
13.03.2016, 13:30 б.в.: Мач за третото място
13.03.2016, 15:00 б.в.: Финал

Продължете с четенето

Казанлък

Велоалеята Казанлък – Крън е в гаранция

Published

on

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ПРЕДПРИЕ НЕЗАБАВНИ ДЕЙСТВИЯ ЗА НАРУШЕНАТА АСФАЛТОВА НАСТИЛКА

Във връзка с констатирани нарушения на положения пласт асфалтова настилка в участъци по съществуващата велоалея от Казанлък до град Крън, още в началото на тази седмица Община Казанлък се самосезира и предприе следните незабавни действия: – изготви констативен Протокол с установените нарушения на асфалтовата настилка; – поиска от независима лаборатория да вземе проби и да направи подробно изследване на асфалтовата настилка.

Очаква се в началото на следващата седмица пробите да бъдат взети. Община Казанлък информира, че обектът велоалея Казанлък – Крън е в гаранция и ще бъдат предприети съответните действия за отстраняване на дефектите от фирмата изпълнител, както и носене на финансова отговорност от същата.

Продължете с четенето

Казанлък

Близо 290 000 граждани са подали данъчна декларация до момента

Published

on

Близо 290 000 граждани са подали данъчните си декларации за облагане на доходите в НАП до момента. 84 % от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет, като така се запазва тенденцията на преобладаващо онлайн деклариране. От приходната агенция съобщават, че 190 000 декларации са изпратени с персонален идентификационен код (ПИК), а тези с електронен подпис (КЕП) са малко над 50 000. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници.

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70% от деклариралите доходите си до момента, допълват от НАП. Всеки, който притежава ПИК или КЕП на НАП има достъп до нея през Портала за е-услуги на Агенцията.

От приходната агенция напомнят, че доходите от трудови правоотношения на всички лица, които през 2020 г. са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане в страната. За целта е необходимо в годишната данъчна декларация за доходите на физически лица да декларират реализираните доходи във връзка с дистанционното полагане на труд. Изключение е възможно само за чуждестранните лица, които са работили дистанционно за своя чуждестранен работодател от страната по-малко от 183 дни и между България и държавата, на която са местни лица за данъчни цели има сключена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане (СИДДО). От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца, в зависимост от конкретната СИДДО. Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната.

Повече информация за декларирането и плащането на доходите може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.

Продължете с четенето

Казанлък

Хороскоп 17 април: Големи изненади за 3 зодии

Published

on

Овен 

Днес можете да бъдете позитивни и оптимисти, тъй като звездите обещават да излеят благоприятното си влияние върху вас! Пълни сте с енергия и динамика и това ви позволява да се възползвате от всяка възможност, която пресича пътя ви.

Телец 

Доста от времето ще ви отнемат битовите грижи и проблеми. Държите се пренебрежително към някого и това може да стане повод за конфликт. Втората половина на деня е благоприятна за активна почивка, разходка и малко развлечения.

Близнаци

Може да се почувствате демотивирани и това да повлияе на работата ви – избягвайте ненужните усложнения. В любовната сфера се съсредоточете върху настоящето и поемете инициативата. Импровизирайте, ако трябва.             

Рак

Днес си съставете план за действие и го следвайте през деня. Периодът е благоприятен за действия, но можете да се заемете с почистване на дома. Жените ще са по-склонни към лекомислени постъпки и непредсказуемост, прояви на капризност.         

Лъв

Денят ще бъде динамичен, придържайте се към графика си и останете фокусирани върху това, което е необходимо. Във финансовата област планирайте разходите си предварително и поставете приоритетите си в горната част на списъка.         

Дева 

Обстоятелствата може да ви донесат неочакван късмет. Потърсете си източници за зареждане с енергия. Заемете се с нещо, което ви доставя удоволствие и отдавна не сте го правили. Вечерта се отдайте на пълноценна почивка!

Везни

С вашата природна тактичност и деликатност можете да избегнете всякакви проблеми. Мнозина ще изпитат емоционален подем и това ще ви направи по-импулсивни от обикновено. Не влизайте в спорове и  разгорещени дискусии.       

Скорпион 

Имате излишък от енергия, така че добре е да я изразходвате правилно и да я насочите към нещо разумно. Не се обезсърчавайте и не се колебайте в любовта – следвайте пътя, който сте избрали да поемете.

Стрелец 

Важна роля за вашето самочувствие и настроение днес ще играе общият емоционален фон. За повечето от вас любовните взаимоотношения ще бъдат напрегнати, затова е по-добре да внимавате в близкото общуване.                                                                                                                                                          
Козирог

Най-сериозно и отговорно се отнасяйте към всичко. Ще бъдете вдъхновени и готови да преодолявате всякакви трудности  и пречки. Имате склонност към рисковани мероприятия, но бъдете внимателни. 

Водолей

Времето е благоприятно за пътуване и посещение на нови места. Необходими са ви повече от всякога свежи впечатления, както и зареждане с положителни емоции. Може да се материализират някои ваши творчески желания.

Риби

Днес  е добре да контролирате емоциите и да се вслушвате в съветите на близки и приятели. Вечерта може да посветите на активен отдих, развлечения, сексуално разтоварване и нови запознанства.         

Съветите на Фортуна                      

Днес не е подходящо да се поставя начало на продължителни дела. Успешни ще са само тези, които са бързи и краткосрочни. С особена сила важи правилото: „Мълчанието е злато“. Желателно е да се говори по-малко. Силата на думите през този лунен ден нараства много и има особено голямо значение. Затова трябва да бъдете внимателни и предпазливо да произнасяте думите. В никакъв случай да не се изрича проклятие по адрес на някой човек. Сега те са действащи и бързо се сбъдват, но негативният импулс ще се върне обратно към вас.

В този ден небесата се разтварят, за да чуят думите и мислите на хората и отзивчиво откликват на тях. Всяка отправена молитва бива чута. Сбъдват се всички благи пожелания. Добре е да се откажете от масови мероприятия, шумни компании, вечеринки. Подходящо е да се прекара на спокойствие, у дома, в размисъл. Да не се извършват и никакви разрушителни действия – късане, рязане, чупене. 

Източник: Tribune.bg

Продължете с четенето

Казанлък

2126 са новите случаи на коронавирус у нас, 157 в областта

Published

on

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 2126 при направени 15 638 теста, показват данните от Единния информационен портал. 157 са доказаните нови случаи в област Стара Загора.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е 384 877. Активните случаи са 65 754. Общият брой на хоспитализираните пациенти с коронавирус е 9195. Пациентите в интензивни отделения са 801. Излекуваните за последното денонощие са 3642.

За изминалите 24 часа са регистрирани нови 121 смъртни случая. Поставените ваксинни дози са общо 634 129, от които 13 755 за последното денонощие. 

Продължете с четенето

Казанлък

Облачно време със сериозни валежи

Published

on

Днес ще е предимно облачно, на много места с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България. В североизточните райони ще е почти без валеж. Ще духа слаб, в Източна България до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9 и 14 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд и сняг.

Ще духа умерен югоизточен, по-високите части и силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 1 градус, съобщава БТА.

Повече за времето вижте и тук

Продължете с четенето

Казанлък

Общински служители почистват край язовир „Копринка

Published

on

Служители от Администрацията на Община Казанлък се включиха в кампанията„Да почистим Казанлък“ и днес почистват нерегламентирани сметища в района на язовир „Копринка“.

Може да бъде изображение с един или повече хора и на открито

В рамките на три дни Община Казанлък приканва казанлъчани да изхвърлят от домовете си от ненужни вещи. Тази година, ако казанлъчани не могат да достигнат с боклука си до един от общо седемте общински пункта, Общината напрарви организация да стигне до тях, за което надлежно уведоми.

Може да бъде изображение с един или повече хора, природа и дърво
Може да бъде изображение с 1 човек, на открито и дърво

До момента прави впечатление, че количеството изхвърлен боклук е значително по-малко, което дава надежда, че екологичната култура на казанлъчани се повишава. Дано! Резултатите ще са ясни в края на неделния ден.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com