Свържете се с нас

Казанлък

Казанлък е избран за националната кампания на БНТ за Детска Евровизия 2015 #Откривай България

Published

on

Българската национална телевизия покани Казанлък да бъде част от едно от най-мащабните културни събития в България през 2015 г. – Детска Евровизия. Градът на розите е избран да стане част от кампанията, популяризираща българското домакинство.

В писмо до кмета на община Казанлък Галина Стоянова генералният директор на националната телевизия Вяра Анкова отправя специална покана към Казанлък за участие в националната кампания  #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ, която ще се проведе на 19-и септември (събота). БНТ планира националната инициатива да е в съзвучие с мотото на тазгодишното издание на престижния детски песенен конкурс (#откривай). Тя ще обхване 13 български града, известни със своите културни, природни и исторически забележителности. Градовете са толкова, защото България е 13-а страна-домакин в историята на Детската Евровизия. Селекцията на градовете БНТ е направила на базата на инициативата „Чудесата на България“, в която Казанлък има заслужено място.

В кампанията се е включил известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13 идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата.

Идеята е изявен художник от Казанлък, заедно с децата на града, да нарисува една от забележителностите, с които най-много се гордее нашият град. Това ще бъде посланието на Казанлък към Европа и своеобразна покана към европейските граждани да открият и посетят града и Долината на розите и тракийските царе.

На специална среща днес, 12 август, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, покани представители на Съюза на художниците в Казанлък с председател Димитриос Пападакис, директора на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ Петя Минекова и ръководителите на трите детски школи по живопис – Галя Иванова от ОДК „Св. Иван Рилски“, Ренина Лекова от НЧ „Възродена Искра“ и Ваня Запрянова от „Арт линия“. Тя им представи идеята на БНТ и възможността за популяризиране на Казанлък със средствата на изобразителното изкуство.

Всички 13 картини ще бъдат подредени в обща изложба в зала „Арена Армеец“ в седмицата между 15-и и 21-ви ноември 2015 г. Планира се и пътуваща изложба на всичките 13 платна както в България, така и Европа, чрез които да покажем красотата, таланта и културата на страната ни.

Домакинството на Детската Евровизия е голямо предизвикателство, но и безценна възможност да бъде представена България пред света. Целта на кампанията е българското домакинство на Детска Евровизия 2015 да остави траен и цветен спомен у всички участници и зрители.

Продължете с четенето

Казанлък

Михаил Шейтанов от ПГЛПТ спечели Национално ученическо състезание по „Стопански и финансов контрол“

Published

on

Изключително радостна новина дойде от Свищов в първите дни на декември и зарадва всички в ПГЛПТ. Михаил Шейтанов от 11 а клас, спец.“Електронна търговия“ спечели първо място в Националното състезание по „Стопански и финансов контрол“. Организатор на он-лайн надпреварата бе Стопанска академия „Д.А.Ценов“ в дунавския град. Състезанието се проведе за час и половина, а състезателния казус бе в интерактивна форма и въпросите в него, бяха свързани с конкретна операция по внос на стоки, която учениците трябваше да оценят и разгледат от позицията на митническия контрол.Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '28=4358age=3 Jud... BGmaterial i.com уча.се моите уро... уроципо английск... мелиса стопанска академия "димитър A. ценов" специалност стопански и финансов контрол редовно. задочно и дистанционно обучение на български език срок 4 години WWW bg/kskb'

Михаил победи 143 участници от 16 училища в цялата страна. ПГЛПТ се представи с цели осем състезатели от специалност „Електронна търговия“. По време на състезанието се работеше индивидуално, като всеки от тях трябваше да влязат в точно определена виртуална състезателна стая. Михаил спечели специална грамота и наградата на Ректора на СА „Димитър.А.Ценов“. Всички участници в състезанието ще получат и Сертификати.

Продължете с четенето

Казанлък

Кои са кандидатите за началник на РУО-Стара Загора

Published

on

Милена Йолдова-Стоянова и Любомира Абдишева са допуснатите кандидати за длъжността началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Досегашният  началник Татяна Димитрова беше задържана на 2 ноември при акция на служители на БОП към МВР – Стара Загора заедно с 55-годишния Георги Паликарев, привлечен като съучастник.  Двамата са обвинени за принуда с цел имотна облага. На 14 ноември Окръжната прокуратура в Стара Загора освободи от ареста бившия началник на РУО срещу парична гаранция от 2000 лева.

Кандидатите за началник на РУО Стара Загора трябва да се явят на тест на 12 декември от 10:00 часа в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Милена Йолдова-Стоянова беше назначена за изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Стара Загора на 3 май 2022 година. Тогава Татяна Димитрова беше освободена заради дисциплинарни нарушения.

С решение на Върховния административен съд на 7 юни 2023 година Татяна Димитрова беше възстановена на длъжността началник на Регионалното управление на образованието -Стара Загора. БНР

Продължете с четенето

Казанлък

Разследват кражба на пари от магазин в Казанлък

Published

on

На 2-ри декември в 04:45 часа, в Районно управление-Казанлък, на тел. 112 е получен сигнал за кражба от магазин в Казанлък.

На място е установено, че деянието е извършено за времето 18:00 часа на 01.12.2023г. до 04:50 ч. на 02.12.2023г., след като с техническо средство е отключена вратата на търговския обект.

По данни на потърпевшите са отнети 250 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от Наказателния кодекс.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъжа избягал с автомобила си през оградата на наказателния паркинг в Казанлък

Published

on

На 1-ви декември, в 08:46 часа, в Районно управление-Казанлък е получено съобщение за съборена и повредена оградна мрежа на наказателен паркинг в Казанлък от л.а.“БМВ“.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители е установено, че водач на автомобила е 53-годишен мъж, който към 08:20ч., след като е бил репатриран автомобила, отишъл да наказателния паркинг, за да иска да му бъде освободена и върната колата, отказал да заплати глоба и минал през оградата, намираща непосредственно до входния портал на паркинга.

Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Продължете с четенето

Казанлък

Задържаха мъж за трафик на жена от Казанлък с цел проституция

Published

on

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишен мъж за трафик на жена с цел развратни действия, съобщават от прокуратурата.

През месец ноември, обвиняемият П.К. въвел в заблуждение 30-годишна жена, че ще се ожени за нея, взел я от гр. Казанлък и я транспортирал до гр. София. Обвиняемият направил това с цел да използва жената за развратни действия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 159а, ал.2, т.2, пр.2, вр. ал.1 Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

Днес, 04.12.2023 г., наблюдаващ прокурор е внесъл искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.К.

Продължете с четенето

Казанлък

Източиха 110 литра дизелово гориво от трактор в гр. Шипка

Published

on

На 03.12.2023г., в 15.55,ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от около 17.30 ч. на  02.12.2023г. до около 15.00ч. на 03.12.2023г., в землището на гр.Шипка,  е разпробит резервоар на трактор и са отнети 110 литра дизелово гориво.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com