Свържете се с нас

Казанлък

И аз съм дете от твоя град! Виж ме! Подкрепи ме!

Published

on

На 7 април 2016 г. стартира благотворителната кампания на Община Казанлък и фондация „Сийдър“ „И аз съм дете от твоя град“. Тя има за цел да набере средства в подкрепа на децата и младежите със и без увреждания, живеещи в къщичките от семеен тип в града, както и да призове местната общност да ги приеме, приобщи и да подкрепи развитието им.

Кампанията бе открита със събитие в Младежки дом – гр. Казанлък, на което децата и младежите представиха част от своите таланти и отправиха поздрав към града и хората. След това се проведе пресконференция, на която заместник-кметът на Община Казанлък Лилия Цонкова и изпълнителният директор на фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова представиха целите и дейностите на кампанията и призоваха представителите на местния бизнес да се включат в кампанията и да откликнат на нуждите на децата като дарят средства в тяхна подкрепа.

До момента бизнесът в Казанлък винаги е откликвал на нуждите на града. Призовавам ви да бъдете съпричастни и сега и да подкрепите кампанията и децата. Не се колебайте да го направите и да помогнете заедно да осигурим по-добър и пълноценен живот на децата и младежите в къщичките. Те са част от нашия град и заслужават нашата подкрепа.”, отправи своя призив към общността и бизнеса заместник-кметът на Общината Лилия Цонкова.

През 2015 г. Община Казанлък разкри 3 къщички от семеен тип и 1 защитено жилище в града, а фондация „Сийдър” подкрепи процеса и в последствие пое тяхното управление. В къщите живеят 45 деца и младежи без родителска грижа на възраст между 5 и 30  години, които са прекарали живота си в институции. 31 от тях са с увреждания. Средствата, които държавата отпуска за тяхната издръжка, задоволят само най-базисните нужди от храна, отопление и малък екип от терапевти. Необходимото дофинансиране на една от къщичките за една година е 26 695 лв. или по 185 лв. на дете на месец. Това са средства за транспорт, храна, образователни материали, външни социални услуги, индивидуални курсове за развиване уменията на децата, материали по трудотерапия, дрехи, играчки, лични вещи и извеждане на децата в общността, медикаменти, санитарни материали и режийни.

За нас е чест, че можем да прилагаме своя опит и в Казанлък и че вече подкрепяме 45 деца и младежи в този град. За някой те може да са просто цифра от статистиката. За нас това са 45 съдби, които искаме да живеят във възможно най-близка до семейната среда. Ние работим с всеки един от тях индивидуално, според личните им нужди и потенциал. Стремим се да развиваме техните умения, така че с времето те да водят по-самостоятелен и достоен живот. И година по-късно вече отчитаме нашите успехи и резултати през напредъка, който наблюдаваме в децата и младежите. Няколко деца, за които се смяташе, че никога няма да ходят сами го направиха. По-голямата част от тях вече се хранят самостоятелно, а много от тези, които използваха едва по една-две думи, започнаха да водят разговор. Редовно включваме децата и младежите в обществени прояви в града, екскурзии, концерти, базари и др. Те ходят на училище и детска градина и посещават допълнителни занимания според хобитата им – футбол, зумба, народни танци, оригами и др.” допълни Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация „Сийдър”.

Кампанията „И аз съм дете от троя град”  ще набира средства до 9 юни, 2016 г., когато ще приключи с благотворителна вечеря за всички участници в нея. Всеки, който иска да я подкрепи може да намери повече информация на сайта на Община Казанлък и фондация „Сийдър” или да се свърже с организаторите на телефон 0884 962986.

Дарения се приемат в офиса на фондацията на ул. „Искра“ № 6, вх. 1, ет. 1, ап. 1 в град Казанлък или по банков път по сметката на фондацията в Уникредит Булбанк, BIC: UNCRBGSF, IBAN: BG05 UNCR 7000 1520 3427 69 – BGN. За всяко дарение фондацията ще издава договор и сертификат за дарение.

Кампанията се реализира с подкрепата на Ротари клуб Казанлък, Търговско-Промишлената палата в Казанлък, ICAP, Диджитал Маркетинг груп и медийните партньори: телевизия Стара Загора, Press TV, радио Фокус, радио Вис Виталис, радио Севастополис, в-к Долина, в-к Искра, Kazanlak.info, Kazanlak.co, Kazanlak.live, KZ7.bg.

www.kazanlak.bg

www.cedarfoundation.org

Пресцентър на Община Казанлък

Казанлък

Хороскоп за 27 февруари: Интересен ден за куп зодии

Published

on

Астрологът Светлана Тилкова – Алена предрече доста интересен ден за куп зодии. Според нея Водолеите трябва да стабилизират постигнатото, а Рибите ще се обогатят с полезна информация.

Ето какво още предрече Алена за останалите зодии:

ОВЕН

Не позволявайте проблемите у дома да ви пречат на работата, въпреки че деня е почивен. Съсредоточете се в задачите си. Ще се справите отлично. Не напразно ви очакват признание и финансови постъпления. Не позволявайте задълбочаване на конфликт с ваш колега. Ако се налага да завършите спешна задача, бъдете активни до обед.

Отхвърлете задълженията си у дома, особено ако са свързани с ремонти, за които сте извикали майстори, но стоите и ги наблюдавате. От значение е да запазите спокойствие и да не се ядосвате. Не се захващайте с разрешаване на лични проблеми и не спорете с партньора си. ТЕЛЕЦ
Коригирайте поведението си към вашите колеги, които днес, в почивния ден са ви помолили да им помогнете, за да отхвърлят спешни служебни задачи. Не се ядосвайте, а им подайте ръка. Назряват проблеми изискващи да реагирате веднага, за да не се задълбочат непоправимо.

Причината за тях са интригите на ваши роднини, които не сте допуснали в офиса си и сте отказали да назначите на работа. Следобед лични проблеми ще ви накарат да забравите за почивката си. Справете се бързо и се отдайте на приятни емоции. След като се справите с проблемите си създайте романтична обстановка и се отдайте на сексуални удоволствия. 

БЛИЗНАЦИ
Отложете планираните деловите срещи и разговори заради посещението на ваш делови партньор, с които имате да обсъждате важни бъдещи споразумения. Работете до обед в почивния ден, посрещнете ги и забравете за всички други планове. Договореното е и във ваша полза. Можете да подготвите и да подпишете договорите.

Подгответе се за упреци от брачния си партньор, че го изоставяте на произвола на Съдбата, само защото ви изпращат на курсове зад граница. Няма как да го убедите в противното. Не се изненадвайте, ако ви накаже с лишаване от секс. РАК
Без особени усилия ще се справите с основните си служебни задачи в почивния ден. Успехите в материално отношение са с вас.  Не се обвързвайте в делови отношения с ваши приятели. Не се изненадвайте, ако ви предложат повишение или ви зарадват с парична награда за успешно завършена работа.

Не смесвайте работата с личните си отношения. Съветвам ви преди пътуване за ден или два да обсъдите намеренията си с близките си, за да избегнете разправиите и да се уточните кой ще готви и ще се грижи за дома ви вместо вас, ако сте семейни и имате деца. Вечерта се отдайте на чувствата си и на сексуални удоволствия. 

ЛЪВ
Ако се занимавате с частен бизнес, ще се наложи в почивния ден да промените плановете си и да помислите за нови партньори, но не бързайте да се разделяте и със старите. Вашите близки са решили да ви изненадат с пътуване. Не им отказвайте да обмислите предложенията им.

Имате нужда от приятни емоции и почивка. Разсеяни сте заради лични проблеми, притиснали ви от сутринта, които трябва да разрешите до края на деня. Съдбата ви подлага на изпитание, за да види дали сте склонни към компромиси и към признаване на вашата вина за липсващия сексуален живот. 

ДЕВА
Работата ви доставя удоволствие, дори ако работите с вашите колеги, а не самостоятелно. Не допускайте финансови загуби, които ще се отразят неблагоприятно и на отношенията с деловите ви партньори. Очаква ви почивен ден изпълнен с разнообразни изживявания. Имате възможност да приключите със служебните си задачи.

Личният ви живот е свързан с разочарования, породени от силно изразените ви материални стремежи. Сексуалните ви отношения са в криза, заради съмненията на партньора ви, че го използвате. 

ВЕЗНИ
Предпазвайте се от провал, свързан с вашите професионални планове, заради нежеланието на ваши подчинени да изпълняват разпорежданията ви, ако работите и в почивния ден. Пригответе се за неприятни емоции, заради думите на ваши колеги. Не спорете с тях чия житейска философия е по-правилна, няма да ви разберат.

Вечерта ще ви натоварят със семейни задължения, които не сте отхвърлили заради отсъствието си от дома. Бъдете отговорни към близките си и не се измъквайте с извинения, че сте уморени. Сексуалните удоволствия ще ви възвърнат силите и доброто настроение. 


СКОРПИОН
Не проявявайте агресия в почивния ден и обмислете плановете си за бъдеща дейност. Изслушайте мнението на вашите колеги, или на съдружниците си, ако развивате общ бизнес и намерете златната среда, за да вземете правилните решения. Вслушвайте се в съветите на деловите си партньори.

С тяхна помощ успехът ще бъде с вас. Ще се наложи да разрешавате семейни проблеми. Не ви е приятно това задължение, но ще ви донесе спокойствие. Ако не сте достатъчно тактични и не премълчавате рискувате отново да се лишите от сексуални наслади. 

СТРЕЛЕЦ
Денят е почивен и ви поднася трудности в семейството и разправии с вашите близки, ако вечерта сте приели покана за събитие и за пореден път ги лишите от присъствието си. На работното място не рискувайте и бъдете отговорни. Ще постигнете професионален успех, ако не се оставяте във властта на емоцията.

Следобед се отдайте на развлечения със семейството си. Ще заслужите тяхното одобрение. Вечерта отидете на ресторант с любимите си хора, а след това се отдайте на сексуални удоволствия. 

КОЗИРОГ
Не се престаравайте на работното място, защото не е възможно да постигнете професионални висоти към които сте се устремили в почивния ден. Забравете желанието си да критикувате. Не проявявайте прекалени професионални амбиции. Съветвам ви да отложите деловите срещи и разговори.

Вечерта се подгответе за проблеми с ваш роднина, който ще ви изненада неприятно с предателството си. Приемете фактите и не се ядосвайте. Ваши съседи се опитват да съсипят брака ви, защото искат да привлекат към себе си партньора ви и да го използват. Забравете за сексуалните наслади заради разразилия се скандал! ВОДОЛЕЙ
Напрегнати сте заради неотложни задължения, които ви изненадват неочаквано, но и изискват в ранните часове на почивния ден да сте на вашето работно място, вместо да си поспите повече. Умората си казва думата, но и другата отговорност не е без значение. Стабилизирайте постигнатото.

Не е желателно да пътувате заради разсеяност и конфликти с пътната полиция. Бъдете грижовни и към вашите близки. След работа се приберете у дома и си почивайте. Възползвайте се от шанса да стабилизирате отношенията си в семейството. Не пропускайте секса с любимия. 

РИБИ
Ако имате възможност в почивния ден, използвайте го за да се обогатите с полезна информация, която да използвате за професионалните си планове, но не като демонстрирате новите си знания, а като ги прилагате в практиката си. Осъществете и кратко делово пътуване.

Ще се справите с лекота със служебните си задължения, ако не мислите за личните си проблеми, които ви притесняват. Вечерта си почивайте или отидете на гости, за да се заредите с положителни емоции. Подарете романтични мигове на интимната си половинка и се отдайте на сексуални удоволствия.

Източник: Труд

Продължете с четенето

Казанлък

Облачно и топло, валежи от дъжд на места

Published

on

Днес преди обяд ще е предимно слънчево със слаб югозападен вятър. След обяд от север облачността ще се увеличава. Вечерта на места в североизточната половина от страната ще превали дъжд. Това съобщават от НИМХ.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в източната половина от страната – от североизток, ще е умерен и временно силен. С него ще започне да нахлува студен въздух през следващите дни.

Днес ще е все още топло за сезон, с максимални температури между 15 и 20 градуса. През нощта срещу неделя със застудяването на много места в Североизточна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде близко до средното за месеца. Вечерта от северозапад ще започне да се повишава.

Продължете с четенето

Казанлък

1681 новозаразени с коронавирус у нас, 47 в областта

Published

on

1681 новозаразени и 15 927 ваксинирани срещу коронавирус за денонощие. Това показва статистиката към 27 февруари, според Единния информационен портал.

49 болни са починали, 800 други се считат за излекувани. Припомняме, че преди дни бе отбелязан рекорд – 20 236 ваксинирани за ден. Над 10 000 станаха жертвите на заболяването.

За денонощието са направени 13 697 теста – 7964 PCR теста и 5733 антигенни тестове. Това показва около 12% положителни проби.

Общият брой на потвърдените случаи в България от март месец миналата година става 245 627. От началото на епидемията жертвите на коронавируса са 10 128 души. Към 27 февруари 32 005 са активните случаи. 4 502 българи се лекуват в болница, от тях 378 пациенти се намират в интензивното отделение.

От началото на пандемията са излекувани 203 494 души. Ваксинираните лица са общо 204 439.

Най-много нови случаи има в София град – 499, Пловдив – 150, Плевен – 115, Благоевград – 85, Шумен – 64, Варна – 59.

Останалите случаи по области: Бургас – 53,Велико Търново – 40, Видин – 7, Враца – 58, Габрово – 28, Добрич – 34, Кърджали – 22, Кюстендил – 45, Ловеч – 21, Монтана – 17, Пазарджик – 56, Перник – 30, Разград – 8, Русе – 26, Силистра – 32, Сливен – 33, Смолян – 18, София – 55, Стара Загора – 47, Търговище – 4, Хасково – 57, Ямбол – 18.

Продължете с четенето

Казанлък

ГЕРБ обявява листата си с кандидати за депутати във вторник

Published

on

ГЕРБ Стара Загора обявява своята листа с кандидати за народни представители от 27-и МИР за предстоящите парламентарни избори, насрочени

за 4 април, във вторник- 2 март от 14.30 часа в офиса на партията.

Продължете с четенето

Казанлък

Почистват натрупани боклуци в землището на село Копринка

Published

on

Изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места се заплаща от всички жители на общината! Такъв е поредният случай с натрупаните боклуци, като този път са в землището на село Копринка.

Няма налично описание на снимката.

След сигнал на горещия телефон на Общината от граждани, че в района има изхвърлени отпадъци, екипът на общинското предприятие за сметосъбиране информира кметът на селото, който заедно с местни жители, се организираха и започнаха почистване на района. Община Казанлък осигури нужната за целта сметосъбирачна техника и към момента е събран близо 1 тон отпадък.

Няма налично описание на снимката.

Работата на местните жителите по почистване на нерегламентираното сметище ще продължи и в почивните дни, като в първия работен ден на новата седмица се очаква още около 1 тон боклуци да бъдат извозени от екипите на Община Казанлък. “Всичко това обаче струва пари на жителите на цялата община, защото всяко едно почистване на нерегламентирано сметище е разход. Нека бъдем съвестни към съгражданите си, но и към природата!”, призова кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Продължете с четенето

Казанлък

Продължава ваксинацията в ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък през почивните дни

Published

on

Ваксината на AstraZeneca срещу COVD-19 е поставена до момента на 1615 души в област Стара Загора. От 24 февруари до 10:00 часа на 26 февруари, първа доза от ваксината на Pfizer-BioNTech са получили 146 членове на секционни избирателни комисии. Ваксинацията с първа доза на заявилите желание преки участници в изборния процес на 4 април, ще продължи до 10 март.

Към 10:00 часа на 26 февруари, имунизационният кабинет в РЗИ – Стара Загора разполага с 423 дози от ваксината на AstraZeneca.

На 27 и 28 февруари ваксинация ще се извършва в следните пунктове:

  • ДКЦ „Поликлиника“ – Казанлък, от 10:00 до 17:00 часа, Тел. за контакт – 0431/51232;
  • ДКЦ 1 Стара Загора, от 11:00 до 14:00 часа. Тел. за контакт – 042/625391;
  • Регионална здравна инспекция – Стара Загора, от 10:00 до 16:00 часа. Тел. за контакт – 042/602468.

През почивните дни се очаква нова доставка на ваксината от AstraZeneca.

Продължете с четенето

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com