Иновационен лагер по предприемачество се проведе в ПГЛПТ

   

Иновационен лагер се проведе в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм. Мероприятието бе част от Световната седмица на предприемачеството 14 – 20 ноември 2016 г., организирана от Джуниър Ачийвмънт.

Събитието бе открито от директора на ПГЛПТ – Антони Илиев, който поздрави всички ученици, заявили желание да се включат в инициативата и представи и специалните гости, свързани с бизнеса и предприемачеството – Веселина Мирева- Отговорник за качество ДПП и ХАСЕП към фирма „Стелимекс“ ЕООД, с. Асен и Георги Владев –управител на фирма „В и Р“ ООД, гр.Стара Загора.

Координатор на иницативата за гимназията бе старши преподавателят по икономика Иванка Джонджорова, а жури в Иновационния лагер бяха: Председател – Наталия Добрева – ст. преподавател по икономика и членове: Камен Кушлев- гл. счетоводител, Румяна Станева –ст. преподавател по туризъм и икономика. Ученици от 9а и 10 а клас присъсваха на лекции изнесени от гостите на тема: Предприемаческа идея и иновации. Същинската част на Иновационния лагер включи състезание между четири отбора, които работиха по казус обявен от Джуниър Ачийвмънт – „Каква е вашата иновативна предприемаческа идея за решаване на проблемът с изчезването на пчелите?” Ментори на отборите бяха Корнелия Владева- преподавател по икономика, Иванка Джонджорова и Веселина Мирева. Първо място спечели отборът със своята иновативна идея за създаване на био продукт – био пестицид наречен Биоцид, който няма да вреди както на пчелите,така и на природата – Петър Томов, Стела Тонева, Кристияна Терзиева – 10 а клас и Мария Хубева, Мария Михайлова – 12 а клас.

На призьорите в надпреварата бяха връчени Сертификати за първо, второ и трето място, а останалите получиха сертификат за участие в инциативата.

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com