ИМ„Искра” – Казанлък ще покаже изложба с етнографски материали, дарение от д-р Димитър Минков

   

Една част от колекциите, притежание на фондовете на Исторически музей „Искра“ са получени като дарения от частни лица, каза за Радио „Фокус“ директорът на музея д-р Момчил Маринов.

В този смисъл той поясни, че последното такова дарение е с етнографски материали. Колекцията е събирана от д-р Димитър Минков от Троян. Съдържа дараци за вълна и коноп, корита, чекръци, ракли, инструменти за обработка на дърво. През есента колекцията ще бъде представена в изложба. Директорът на музея поясни също, че д-р Димитър Минков е лекар по образование и професия. Професионалните му интереси са в областта на минимално инвазивната хирургия, остеопорозата, биомеханиката, 3D – биопринтирането и органните чипове.

През 2007 година е приет за член в Съюз на българските художници, в секция „Живопис“. Творческите му търсения са в областта на асемблажа, колажа, скрап-скулптурата смесената техника и фотографията. Първоначално започва да използва етнографски предмети в асемблажите, които прави. Последно етнографски обекти използва в цикъла „Хора и ангели“, който е представен в галерия „Париж“ – София през 2010 година.

Славяна ГАЙДАРОВ

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com