ИМ„Искра“ Казанлък презентира своя нов обект „Яхната“ по време на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо“

   

Исторически музей „Искра“ участва съвместно в щанд с Община Казанлък на Международната туристическа борса в София „Ваканция и Спа Експо 2020“, която ще бъде открита утре, на 13 февруари, каза за Радио „Фокус“ директорът на музея д-р Момчил Маринов. Той поясни, че акцент в представянето на музея са новите социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“. Ще бъде представен и един нов обект на Исторически музей „Искра“, който ще бъде отворен за новия туристически сезон – Яхната, който се намира на входа на парк „Тюлбето“, под Тракийската гробница.

На туристическата борса ще бъдат представени и всички останали традиционни обекти на Исторически музей „Искра“ – постоянната експозицияна в основната сграда, Музея на розата, Казанлъшката тракийска гробница, Етнографския комплекс и основните социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Голяма Косматка“, „Оструша“ и „Шушманец“.

Директорът на музея подчерта, че всички обекти, които работят всекидневно с туристи могат да бъдат посетени ежедневно, като всеки последен понеделник на месеца е безплатен за неорганизирани туристи. Остава и ангажиментът на музея по време на големи празници да бъде обявяван свободен вход, какъвто е примерът с наближаващия Национален празник – трети март.

Маринов заяви също, че към момента са над 50 подписаните договори с туроператори за 2020 година.

Славяна ГАЙДАРОВА

You must be logged in to post a comment Login

               

This site is protected by wp-copyrightpro.com