Свържете се с нас

Казанлък

Изминалата учебна година беше изключително успешна за ОДК „Св.Ив.Рилски” гр.Казанлък

Published

on

Изминалата учебна година беше изключително успешна за ОДК „Св.Ив.Рилски” гр.Казанлък. Постигнати са високи резултати от нашите възпитаници на национални и международни конкурси, състезания, турнири в отделните направления – наука, изкуство,спорт.
Благодарение на финансирането от Община Казанлък през 2014/2015 уч. година в ОДК децата се обучаваха в следните учебни форми: изобразително изкуство, спортни танци, балет, музика, литературно творчество, таекуондо, приложно колоездене, пиар, православни християнски ценности и празници, занимания по интереси, спортно туристическо ориентиране, испански език, Енциклопедия, театрално изкуство, клуб „радио и телевизия”, клуб „Общество и медии”, разпределени в 55 постоянни и 11 временни групи, които обхващат 735 деца и ученици.
Проведени са инициативи по повод 65 – годишния юбилей на извънучилищните дейности в община Казанлък – концерт, фотоизложба, срещи с медиите, изработване на рекламни материали.
Ремонтирано е помещение за излагане на природо-научна сбирка от препарирани животински видове и е отварено отново за посетители – ученици и учители.
Присъдените награди и отличия общо през учебната година на нашите възпитаници са 362 , от които :
1. Отличия от национални състезания и конкурси – 282:
– І-ви места – 76, ІІ-ри места – 73, ІІІ –ти – 59, ІV-ти – 17
– Специални награди – 40 и Поощрителни – 17
2. Отличия от международни конкурси и състезания – 80:
– І-ви места – 17, ІІ-ри места – 32, ІІІ –ти – 14, ІV – ти – 6
– Специални награди – 9 и Поощрителни – 2
3. Отличия от общински турнири и състезания – 34
4. Стипендианти по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби – 8

ОДК и Община Казанлък бяха домакини на 5 национални конкурса, четири от които включени в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН:

1. Национален конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” и за хумористична
литературна творба „Присмехулници”, в рамките на Чудомирови празници Казанлък 2015.
Брой получени творби 1917 от 153 институции от 26 области.
2. Национален открит турнир по спортни танци и Купа България ІІ Ранг:
участвали около 285 танцови двойки от цялата страна.
3. Национален конкурс за класически, характерни,модерни танци за купа „Българска роза”.
Участвали над 1000 деца от 30 танцови състава от 12 области на страната. Брой танци по направления и възрастови групи 178.
4. Национален конкурс „Казанлъшка роза” с раздели Изобразително изкуство и Етнография.
Брой получени творби 1030 от 80 институции от 24 области.
5. Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Една българска роза”.
Явили се 85 индивидуални участника от 17 населени места от 10 области.
ОДК изказва благодарност на спомоществователите, с чието съдействие за поредна година мероприятията бяха проведени успешно: фондация „Чудомир”, Завод за пружини гр.Крън, „Суперабразив” ЕООД гр.Крън, Ротари клуб – Казанлък, СБУ – Казанлък, СТС Козметикс – Габрово, Би Би Си Кейбъл и на всички медии в Казанлък.
Благодарим и на Община Казанлък, Общински съвет – Казанлък, Военен клуб – Казанлък.

Освен конкурсната дейност, бяха проведени и следните инициативи:
1. Концерт по случай 65-годишния юбилей на извънучилищните дейности – 23.10. 2014г. в ДК „Арсенал” – взели участие около 300 деца от ОДК;

2. Фотоизложба „Извънучилищни дейности” – ноември 2014г. на стъклената витрина на Инфоцентър – Казанлък;
3. 25 – годишен юбилеен концерт на Клуб по спортни танци „Роза” – март 2015;
4. Годишни концерти на балетна формация Дива денс и на вокалните групи към ОДК;
5. Участия в Празника на розата – Казанлък 2015, и в Общински тържества ,концерти и празнични изяви на детски учебни заведения;
6. Открити следните изложби на ШИИ „Живопис: за Деня на християнското семейство в МБАЛ „Хр.Стамболски” ; „Коледни вълшебства” в Инфоцентър – Казанлък и във фоайето на РИО Стара Загора; „Малките нашенци” във Военен клуб – Казанлък и в Инфоцентър – Казанлък и изложба „Казанлъшка роза” във Военен клуб- Казанлък.
7. Участия на спортните клубове към ОДК в регионални, национални и международни състезания, турнири, шапмионати;

Като награда за успешния учебно-творчески сезон, възпитаниците на Общински детски комплекс ще почиват безплатно на море и на планина по Проект за творчески ваканции, Програма „Хайде да творим заедно” на Националния дворец на децата и на Министерството на образованието и науката.
Пожелаваме на всички талантливи деца и ученици весело и незабравимо лято. Очакваме ги заредени с нови идеи и вдъхновения.

литературен клуб


Денница Танева,
Директор на ОДК „Св.Ив.Рилски”
гр.Казанлък

Продължете с четенето

Казанлък

Кметът на Бургас: Ще предоставим всички подходящи и необходими условия за провеждане на занятията по математика и физика на “златния” Тео

Published

on

“Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика и голям приятел на нашия град Теодосий Теодосиев прие поканата ни и ще проведе през лятото знаменитата си лагер-школа на по приложна математика и физика в града ни! Занятията ще се провеждат в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“.За целта ще предоставим всички подходящи и необходими условия за провеждане на занятията по математика и физика. Пожелавам успех на всички участници в нея!”, каза кметът та Бургас Димитър Николов.

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души и изправени хора

Лагер-школата по физика в Бургас ще бъде на две смени – от 16.08.2021 г. и от 23.08.2021 г., като до момента за първата са записани 120, а за втората около 100 ученици от цялата страна. Всички ученици са от националните отбори физика и математика, както и от елитни университети по света.Участниците са от математически и елитни гимназия от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия.

Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на закрито

От тях ще бъдат подбрани най-добрите, които ще се включат в летните школи.Освен самият Теодосий Теодосиев, в лятната школа в Бургас ще преподават още Георги Бяндов – бивш негов ученик и учител по физика в Математическа гимназия Казанлък, Камен Велев, който завършва физика в момента, Никола Каравасилев, който подготвя международните олимпиади по астрономия и астрофизика и други.Учителят Тео привлича интереса на учениците към физиката с различния си подход впоследствие еволюирал до „Методика за формиране на силов интелект“.

Неговият метод бързо доказва своята ефективност. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света.

Продължете с четенето

Казанлък

Откриха изложба “Магията на Еньовден” в ОБ “Искра”

Published

on

На празника Еньовден – 24 юни – билките имат най-голяма лечебна сила.

Отдел Читалня при Общинска библиотека “Искра” откри изложба “Магията на Еньовден” от фонда си с книги за лечението с билки, за етерично- маслените култури и старинния обичай с неговите ритуали.

Изложените книги и статии могат да бъдат ползвани от посетителите на място в Отдел Краезнание.

Продължете с четенето

Казанлък

Старозагорският митрополит Киприан ще служи на Еньовден в Казанлък

Published

on

Българската православна църква отбелязва празника Свети Дух. На 51-вият ден след Възкресение Христово, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи св. Божествена Литургия в храм „Св. Троица“ в град Казанлък.

Това е църквата, която владиката посещава още като дете и в която започва църковното му служение под ръководството на отец Петко Мотев. Архиереят припомни важността на днешния ден, в който се почита Светият Дух – едно от трите лица на Светата Троица и благопожела на вярващите крепко здраве и дълголетие. По време на службата дякон Иван Павлов, който работи като военен психолог в поделението в града на розите, получи офикията протодякон.

Следващата архиерейска служба отново е в Казанлък, на 24 юни (Еньовден), в храм „Св. Йоан Предтеча“, с начален час 09:00.

Продължете с четенето

Казанлък

Двудневно интензивно обучение “Основи на електронната търговия” ще се проведе на Старозагорски минерални бани

Published

on

Двудневно интензивно обучение “Основи на електронната търговия” ще се проведе на 3 и 4 юли в хотел „Калиста“ в курорта Старозагорски минерални бани. Събитието цели да даде ценни насоки на хората, които желаят да научат повече за стартирането и развитието на собствен онлайн бизнес или да дигитализират текущата си физическа дейност , но изпитват трудности и несигурност. Подходящо е за производители на продукти, търговци на стоки от различен тип, собственици на магазини за физически стоки и управители на бизнеси. В 16-те часа знание ще се разгледат 27 ключови теми, сред които: какво трябва да знаем преди да започнем своя онлайн бизнес, модели за продажба на стоки онлайн, на кого и къде да продаваме нашата стока, защо ни е необходим онлайн магазин, защо хората да посетят нашия магазин и защо да купят от него, клиентско обслужване и следпродажбена грижа за клиента, маркетплейс платформи и техните възможности, правни и счетоводни аспекти на продажбите по Интернет и други. И двамата лектори са с богата експертиза в продажбите и маркетинга.

Никола Илчев се занимава с продажби повече от 15 години, а в сферата на електронната търговия е вече повече от 10. Той има богат опит в собствени и чужди онлайн проекти, както и значително влияние в развитието на екосистемата на електронните търговци в България. Създава eCommerce Academy през 2016 година с желанието да предоставя полезно знание и информация на всички, които искат да се развиват в сферата на онлайн продажбите. Той е съставител и съавтор на книгата Add to cart, а в последните няколко години е идеолог и на изключително богатото видео съдържание в YouTube канала на eCommerce Academy.

Димитър Иванов учи и живее в Япония 5 години, след което се завръща в България през 2011 година и в последните 10 години се занимава с маркетинг и предприемачество. От 4 години е маркетинг мениджър в дигитална агенция Valival и ръководи маркетинговите активности на всички партньори и клиенти на компанията. Има опит със стотици кампании на малки и големи онлайн търговци, както на българския, така и на международния пазар.

Можете да се регистрирате за събитието тук:

https://ecommercebg.com/fundamentals-starazagora-2021/
Продължете с четенето

Казанлък

Хор „Петко Стайнов“ набира хористи за участие в грандиозния концерт „Властелинът на пръстените“

Published

on

Смесен хор ‘Петко Стайнов”, при НЧ „Искра-1860” е поканен да участват в концерт с изпълнение на музика на живо към третата част на „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“.В основата на изпълнението са музикантите от Държавна опера- Стара Загора, а във величественото изпълнение на наградения с Оскар, оригинален саундтрак на Хауърд Шор, ще вземат участие над 250 музиканти.

Събитието ще се състои на 01 и 02 Август на цената на Античния театър в Пловдив. Продуцент е най-известната в бранша американска компания Колумбия артист мениджмънт, а организатор от българска страна – Фест Тийм. Хор „Петко Стайнов” набира изпълнители – любители музиканти, певци, от всички възрасти, включително и деца, за да се включат в това безценно преживяване. Репетициите ще се провеждат в сградата на читалището в понеделник и сряда от 18 часа, както и в допълнителни дни според необходимостта.

За контакти и допълнителна информация:Младен Станев- Диригент на СХ „Петко Стайнов”, тел. 0888585065НЧ „Искра-1860”- тел.043162986

Продължете с четенето

Казанлък

Кметът Иса Бесоолу и Царица Роза – 2021 Габриела Касева посетиха розопроизводители в павелбанско

Published

on

Кампанията по прибиране на розовия цвят в павелбанско е на финала си. Нейният своеобразен завършек тази година дадоха кметът на общината Иса Бесоолу и Царица Роза – 2021 Габриела Касева.

Двамата посетиха няколко розоварни в района, където видяха отблизо същинския процес по преработване на розов цвят и “превръщането” му в розово масло. Иса Бесоолу и Габриела Касева бяха сърдечно посрещнати в селата: Габарево, Търничени и Тъжа.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на открито

Те благодарят за гостоприемството и пожелават здраве и берекет на всички – берачи, производители и розопреработватели.

Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора, на открито и дърво
Продължете с четенето
Реклама

Новини от Стара Загора

Водещи

This site is protected by wp-copyrightpro.com